Bednjanski vinogradari proslavili blagdan sv. Vinka Foto: Općina Bednja

Bednjanski vinogradari proslavili blagdan sv. Vinka

I.D./Varaždinske vijesti | 27.1.2016. u 07:14h | Objavljeno u Našim krajem

U odličnom raspoloženju proteklo je obilježavanje blagdana sv. Vinka, koji je Udruga vinogradara i vinara Gerico iz Bednje, uz suorganizatore Općinu Bednja i Turističku zajednicu, u subotu 23. siječnja proslavila na predjelu Pepelnika u Šinkovici Šaškoj.

Bednjanski vinogradari i podrumari tom su se prilikom okupili na imanju domaćina Ivana Mravlinčića. Sve okupljene, među kojima su bili i počasni gosti - članovi KUD-a Cvetlinski zvon i Udruge sv. Urban iz Sevnice, u ime organizatora pozdravio je načelnik općine Bednja Mirko Bistrović, aktualni predsjednik Udruge vinogradara Gerico.

Nakon toga svi okupljeni u mimohodu su se uputili do vinograda Maronjšak gdje je ceremonijal-meštar Gerice Slavko Žirovec održao prigodno slovo. Vješanjem kobasica i špeka po trsovima te zalijevanjem vinom svi nazočni domaćinu su poželjeli obilan rod i bogatu vinsku jesen. Prvim obrezivanjem trsova simbolično je označen i početak nove vinogradarske godine.

Nastavak druženja protekao je uz bogatu gastronomsku ponudu i degustaciju mladih vina, a dobroj atmosferi svojom su pjesmom i glazbom uvelike doprinijeli članovi KUD-a Cvetlinski zvon.