Autoklub Varaždin proslavio 80. godišnjicu djelovanja Foto: Grad Varaždin

Autoklub Varaždin proslavio 80. godišnjicu djelovanja

Varaždinske vijesti | 9.5.2019. u 15:52h | Objavljeno u Društvo

Svečanom sjednicom u hotelu Turist u četvrtak je obilježena 80 obljetnica postojanja i djelovanja Hrvatskog autokluba – temeljnog autokluba Varaždin. Među brojnim uzvanicima, na ovom jubileju čestitao je i Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina

- Nakon čitavog niza udruga, te vatrogasnog i pjevačkog društva u Varaždinu je među prvima u Hrvatskoj bio osnovan i autoklub daleke 1939. To je bilo tada značajno jer se učlaniti u autoklub značilo pratiti tehnologiju i razvoj. Auto tada nije bio sam prijevozno sredstvo nego i način života. Dakle nije riječ samo o automobilizmu, nego je riječ i o tehnologiji, o održavanju, o edukaciji i dizanju prometne kulture bez čega nema sigurnoga društva. Nije zato čudno što je to sve napravljeno u Varaždinu jer je ovdje građanska kultura ujedno značila i prometnu kulturu. Drago mi je što se autoklub uspješno održao osamdeset godina - istaknuo je gradonačelnik čestitavši vrijednu obljetnicu članovima i Slavku Tušeku, predsjedniku Auto kluba Varaždin, a ujedno predsjedniku Hrvatskog auto kluba.

Autoklub Varaždin danas okuplja više od 9 tisuća članova, a vrijedi za jednog od najboljih i najorganiziranijih autoklubova u Hrvatskoj.

ak4.JPG

ak3.JPG

ak.JPG