Borna Miklić zatresao je mrežu u 28. minuti Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin u derbiju 4. kola pobijedio drugu momčad Hajduka 4:2

| 15.9.2018. u 20:44h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U derbiju 4. kola Druge HNL momčad Varaždina je u pravoj golijadi, s dva gola Josipa Golubara te po jednim Borne Miklića i Leona Benka pobijedila drugu momčad Hajduka rezultatom 4:2, poluvrijeme 1:1. Susret je odigran na stadionu Varteksa, pred oko 2 i pol tisuće gledatelja.

U 2. minuti Benko je pucao preko gola s oko 15 metara, a u 3. minuti Teklić je pokušao udarcem po zemlji, ali je Mrmić bez problema ulovio njegovu loptu. U istoj minuti druga momčad Hajduka je povela. Nakon ubačaja s desne strane u kazneni prostor Varaždinaca Franko Kovačević se na desetak metara od gola domaćina izborio za bolju poziciju u odnosu na Ćelića i vrhom kopačke loptu pospremio u desnu stranu gola nemoćnog Mrmića.

Primljeni gol uzdrmao je varaždinski sastav, što se vidjelo u igri domaćeg sastava, koje nije bilo, pa je Hajduk, igrajući opušteno, stvarao opasnosti pred golom Mrmića. Jedna takva zbila se u 12. minuti, kada je udarac Tonia Teklića pogodio gornji dio grede i završio izvan igrališta. U 24. minuti Relota je, nakon akcije Hajduka, izbio sam u zoni udarca na 20-tak metara od gola domaćina, no njegov je udarac, srećom po vratara Mrmića, završio pored njegove lijeve vratnice u gol-autu.

U 26. minuti pred golom Varaždina je s 3-4 metra od gol linije pucao Ismajli, ali je Senić u posljedni trenutak loptu blokirao loptu i skrenuo je u korner. Bila je to velika prilika za goste da dođu do prednosti od 2:0. Varaždin, iako nije imao igru, došao je do izjednačenja u 28. minuti. Korner je s desne strane izveo Brezovec, lopta je u kaznenom prostoru došla do Ćelića, od kojeg se odbila do Miklića. On je u prvom pokušaju glavom loptu poslao u desnu vratnicu gola gostiju, od koje se lopta odbila ponovno do Miklića, koji ju je u drugom pokušaju loptu nogom spremio u mrežu. Nakon postignutog gola Varaždine je uspostavio ravnotežu na terenu.

U 32. minuti s oko 20 metata udarac je okušao Benko, vratar Hajduka Matijaš se okliznuo kod gol linije, ali nije bio preciznosti u udarcu varaždinskog napadača. U 33. minuti snažan udarac Brezovca s oko 25 metara lijevo iskosa otišao je pored gola. U 41. minuti Tonio Teklić je solo akcijom napravio je nered u varaždinskoj obrani, ali se, srećom, odlučio s lijeve strane uputiti povratnu loptu u sredinu kaznenog prostora domaćina, gdje nije bilo slobodnih suigrača.

Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Varaždin. Brezovec je s oko 40 metara u posljednjoj drugoj minuti sudačke nadoknade vremena, uputio loptu pred gol Hajduka, gdje su dolazili Miklić i Golubar, koji je iz dobre situacije pucao snažno ali pored gola gostiju. Ono što mu nije uspjelo u prvom dijelu Golubar je nadoknadio u 49. minuti, kada je lob udarcem s oko 25 metara pogodio mrežu malo istrčalog golmana Hajduka Davora Matijaša.

Gosti su na 2:2 izjednačili u 51. minuti iz slobodnog uidarca kojeg je s oko 20 metara izveo Leon Kreković, koji je snažnim udarcem pogodio gredu gola Mrmića, a lopta se od grede odbila iza gol linije i nakon toga u polje. Na signalizaciju pomoćnog suca Dine Kneza glavni sudac ovog susreta Andrej Burilo pokazao je na centar.

U 59. minuti Šehić je pucao u desnu stranu gola domaćina Mrmić je loptu skrenuo u korner. Nakon toga Mumlek je odlučio umjesto Borne Miklića na teren poslati Maria Sačera. U 73. minuti Bamidele je oduzeo loptu na sredini terena gostiju probio se po desnoj strani i odigrao u sredini kaznenog prostora za Benka koji je pucao ali je obrana gostiju blokirala loptu koja je zvaršila u korneru.

U 74. minuti Črnko je snažno, s oko 18 metara uputio loptu pod gredu gola gostiju, ali vratar Hajduka ju je skrenuo u korner. Nakon kornera lopta je došla do Ćelića, koji je s druge stative loptu spustio do desne vratnice gdje se našao Benko i iz blizine loptu pospremio u mrežu gola Hajduka. U 77. minuti Varaždin je postigao i četvrti gol, a strijelac je bio Josip Golubar. On je s oko 20 metara od gola odbijenu loptu od obrane Hajduka poslao u mrežu, pri čemu je lopta na putu do mreže gostiju pogodila nekog od obrambenih igrača gostiju,malo promijenila smjer i ostavila na krivoj nozi vratara Matijaša.