Leon Benko bio je strijelac drugog gola na današnjem susretu Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin pobjedom nad BSK došao na dva boda do lidera

| 2.3.2019. u 16:52h | Objavljeno u Sport

Nakon jučerašnje pobjede druge momčadi Osijeka nad liderom Šibenikom nogometaši Varaždina su današnjom pobjedom nad sastavom BSK-a iz Bijelog Brda nakon 14.,prvog proljetnog kola u Drugoj HNL došli na samo dva boda zaostatka za liderom prvenstva. Varaždin je na svom stadionu, pred oko tisuću gledatelja, došao do pobjede rezultatom 2:1, golovima Marka Stolnika u 18. i Leona Benka u 45. minuti. Trener Varaždina Branko Karačić u ovom susretu nije mogao računati na ozlijeđene Kolarića i Posavca te kartonirane Zebića i Čeliča.

Već u 2. minuti lijevu stranu napada probio je Dejan Glavica, koji došao pred vratara Nikole Ilinčića i snažno pucao ali je golman BSK njegov udarac skrenuo u korner. U 4. minuti s oko 18 metara lijevo iskosa snažno je prema golu Varaždina uputio Josip Anić ali je lopta išla u vratara Nevistića, koji ju je obranio. U 13. minuti udarcem iz okreta pokušao je Leon Benko, koji je s oko 14 metara lijevo iskosa pucao po zemlji, u desnu stranu gola gostiju, ali lopta nije bila preveliki problem za vratara Ilinčića.                                                                                                                                                                                       

U 18. minuti momčad Varaždina okrunila je bolju igru. Korner s lijeve strane izveo je Dario Jertec, lopta je u kaznenom prostoru, pred golom BSK-a, došla do Marka Stolnika, koji ju je glavom uputio prema mreži gostiju. Netko od obrambenih igrača BSK-a uspio je glavom loptu izbaciti u polje, ali je bio iza gol linije, pa je glavni sudac Ante Čuljak,a na signalizaciju svog prvog pomoćnika Ante Marića, pokazao na centar, što je značilo da je Varaždin došao u zasluženo vodstvo.                                                                                                                                                                                                          

Rezultatska prednost Varaždina kratko je trajala, gosti su izjednačili u 22. minuti. Slobodan udarac na dvadesetak metara od gola domaćina gosti su tako da je Luka Muženjak loptu poslao u lijevu stranu gdje se našao Stjepan Šimičić i sam i neometan loptu poslao u lijevu stranu nemoćnog Nevistića. U 30. minuti na dodavanje Jerteca Glavica se sjurio po lijevoj strani i pucao, ali iznad grede gola gostiju.                                                                                                  

U 32. minuti ponovno se zatresla mreža BSK, nakon što je Benko glavom proslijedio loptu za Senića koji ju je poslao u mrežu, ali je bio i u zaleđu, tako da gol nije priznat. U 39. minuti Senić j u posljednji trenutak uklizao u udarac Šimičića i spriječio najgore po svoju mrežu, a u 40. minuti Luka Muženjak je iz slobodnog udarca s oko 20 metara desno iskosa pogodio gredu gola Nevistića.                                                                                                      

Varaždin je ponovno došao u vodstvo u samoj završnici prvog poluvremena. Sa sredine terena gostujućeg sastava kapetan domaćih Dario Jertec ubacio je loptu u kazneni prostor BSK-a gdje je najviši u skoku bio Benko i loptu glavom poslao pod gredu nemoćnog vratara Ilinčića. Trener Karačić odlučio se na početku drugog dijela na jednu izmjenu uvevši u igru Brlečića umjesto Črnka, a igra Varaždinaca bila je puno bolja u odnosu na prezentirano u prvom dijelu.

Prvu opasnu situaciju u nastavku susreta stvorili su Varaždinci u 51. minuti kada je Fućak na dodavanje Perkovića pogodio gredu gola gostiju. U 67. minuti u prilici se na dodavanje Benka našao Vuk ali je loptu iz izgledne situacije poslao preko gola gostiju. U 81. minuti s oko 20 metara desno iskosa nakon kornera s lijeve strane pucao je strijelac jedinog gola za goste ali je vratar Varaždina obranio njegov udarac, a na suprotnoj strani Benko je na dodavanje Brlečiča pucao snažno, ali zamalo neprecizno.