Momčad Varaždina i u uzvratnom je finalnom susretu bila bolja od Nedeljanca Foto: FAS

FOTO: Varaždin očekivano pobjednik Kupa Županijskog nogometnog saveza

| 17.6.2017. u 21:21h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina su, očekivano, pobjednici Kupa Županijskog nogometnog saveza. Nakon što je u prvom susretu u srijedu u Nedeljancu Varaždinci pobijedili 2:0, golovima Šimeka i Antoleka, večeras su u uzvratnom susretu kojI je odigran na stadionu Varteksa pred oko 600 gledatelja, pobijedili rezultatom 3:0.

Uoči susreta, Županijski nogometni savez upriličio je podjelu medalja i pehara prvacima HNS-a središta Sjever u kategoriji kadeta, u kategoriji do 12 godina, te u kategoriji do 14 godina, kao i prvacima ŽNS Varaždin do 12 godina.

U svim kategorijama naslove prvaka osvajale su selekcije Nogometnog kluba Varaždin, pri čemu su pioniri i kadeti ostvarili plasman u Prvu HNL sljedeće sezone. za ostvareno selekcije Varaždina nagrađene su pljeskom s tribina.

Varaždin je poveo u svom prvom napadu. S lijeve strane u kazneni prostor Nedeljacu ubacio je Leonard Vuk, a  pred svojim golom, u želji da izbaci loptu u korner, Martin Gazdek poslao ju je u vlastitu mrežu, prebacivši svog vratara Luku Mikića. U 8. minuti ponovno se zatresla mreža Nedeljanca, ali je Drožđek, koji je pospremio loptu u mrežu, na dodavanje Kresingera, bio u zaleđu.

U 11. minuti Kresinger se našao sam na 20 metara od gola Nedeljanca na dodavanje Jerteca, ali u udarcu nije bilo preciznosti. U 14. minuti u dobroj se situaciji našao Vuk, ali vratar je bez poteškoća zaustavio njegov udarac.

U 90. minuti dobar udarac Urlića pod gredu, na dodavanje Šafarića, ali je vratar Nedeljanca skrenuo loptu u korner.

U 23. minuti akcija Varaždinaca, Golik je odigrao loptu za Kresingrea, koji se sjurio po desnoj strani u kazneni prostor no Kresingeru je loptu s noge u posljednji trenutak, kada se spremao pucati na gol, skinuo Jurica Hanžek.

U 32. minuti nova akcija Varaždinaca po desnoj strani, gdje su loptu izmjenjivali Conjar i Jertec, koji je iz dobre situacije pucao po zemlji, ali je njegova lopta otišla u gol aut, pored desne vratice vratara Mikića.

Varaždinci su povećali vodstvo u 38. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane u kazeni prostor Nedeljanca pred golom je najviši u skoku bio Niko Havelka i glavom loptu poslao u mrežu.

U 53. minuti najveća prilika za Nedeljanec na oba susreta- arko kovačić pobjegao je obrani Varaždinaca, zaobišao vratara Gavranovića i pucao po zemlji prema golu domaćina, no akciju je pratio i Ivan Novoselec, koji je loptu ispred gol linije izbacio u korner.

Tri minute kasnije Varaždin je poveo 3:0. Golik je u lijevoj strani kaznenog prostora uposlio Drožđeka, koji je pucao s desetak metara iskosa, no vratar Mikić je obranio njegov udarac, a odbijenu loptu Kresinger je snažnim udarcem poslao u mrežu nemoćnog vratara Nedeljanca.

Pehare i medalje momčadima Varaždina i Nedeljanca uručili su predsjednik ŽNS-a Nenad Horvatić, dopredsjednik Božidar Crnković i tajnik ŽNS-a Ivan Novak. Varaždin i Nedeljanec su ostvarii plasman u pretkolo hrvatskog Kupa, među 64 momčadi.

Galerija slika