FOTO Svečano predan hibridni teren NK Varaždinu, prisustvovao i predsjednik HNS-a Marijan Kustić Foto: Krešimir Đurić

FOTO Svečano predan hibridni teren NK Varaždinu, prisustvovao i predsjednik HNS-a Marijan Kustić

| 9.9.2021. u 12:08h | Objavljeno u Sport

Danas je na stadionu NK Varaždina održana i formalna primopredaja novog hibridnog travnjaka varaždinskom drugoligašu. Na primopredaji je bio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, izvršni direktor Tomislav Svetina i predsjednik Komisije za infrastrukturu i član Izvršnog odbora Nenad Horvatić.

- Ovo je još jedan pokazatelj svega onoga što HNS zadnjih godina radi, a to je da ulaže u nogometnu infrastrukturu. U Varaždinu smo također postavili i umjetni travnjak. Želimo ulagati u infrastrukturu gdje god budemo mogli. Ništa to sami ne bi mogli napraviti da ne pomažu čelni ljudi iz lokalne samouprave. Zato mi i potičemo ovaj vid suradnje i definitivno su tu također u pitanju i naša djeca zbog čega moramo ulagati ne samo u sportske terene već i pitanju tribina te izgradnja i obnova stadiona - istaknuo je Marijan Kustić.

- Kada gledamo investicije HNS-a, mi smo sve bliže onom cilju da svi tereni prvoligaša budu bliži ovom hibridnom, da bi naša prva liga dobila na kvaliteti. HNS, zajedno s našim predsjednikom se vodi da idemo onom cilju 105 terena s umjetnom travom, pet po županiji i polako idemo prema tome. Svaka županija će ove godine dobiti barem jedan teren, nadamo se. Ulaganje u infrastrukture je prioritet ove, ali prijašnje garniture HNS-a. Varaždinskom nogometu i djeci koja treniraju ovdje, nadamo se da će ovaj teren bit zamašnjak na putu da se vrate u prvu ligu - rekao je Nenad Horvatić.

Travnjak u Varaždinu bit će treći teren iz druge "serije" HNS-ovih ulaganja u hibridne travnjake hrvatskih klubova, nakon što su već "otvoreni" travnjaci na Šubićevcu i Poljudu. Zadovoljstvo postavljanjem terena su iskazali i domaćini, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj te predsjednik NK Varaždina, Dražen Vitez.

- Ovo je investicija je vrijedna oko milijuna erua, a Grad Varaždin je sudjelovao s milijun kuna. Dobili smo jedan objekat na ponos svim Varaždincima. Ulaganje u sportsku infrastrukturu je vrlo važno jer to ne može nitko otuđiti. Imamo jedan teren ovdje koji će nam uvijek ostati. Ostat će za naš klub NK Varaždin koji vjerujemo da će se već iduće sezone vratiti u prvu ligu. Ostat će za naše mlade uzraste koji će ovdje trenirati. Nadam se da ćemo ovdje gledati i utakmice reprezentacije s obzirom da imamo teren kakav imaju i Dinamo i Hajduk te ostali veliki klubovi, a taj travnjak je napravljen po najmodernijim UEFA-inim standardima i mogu se igrati i međunarodne reprezentativne utakmice - rekao je Neven Bosilj.

- Još jedanput se dokazalo da zajedništvo i sinergija donosi rezultat. Ovo otvorenje je samo nastavak dobre suradnje koja traje godinama. Dobili smo već umjetnu travu, sada hibrid, iza sjeverne tribine radimo malo igralište za naš najmanji uzrast, a klub zajedno sa svojim partnerima ulaže u razvoj infrastrukture jer smatramo da će se tako donijeti rezultat da ovdje stasaju novi Modrići, Rakitići i druge zvijezde. Tradicija naše nogometne škole je velika, niz poznatih nogometaša je ovdje poniklo i vjerujem da ćemo kroz par godina imati takve igrače. Vjerujem da ćemo i dalje imati dobru suradnju s gradonačelnikom. Već smo razgovarali o nizu tema kako unaprijediti i napraviti komfort za naše gledatelje i vjerujem da ćemo naći model financiranja, da više ne kisnu i da imaju nešto za pojesti tijekom utakmica - zaključio je Dražen Vitez.