FOTO: Sari Kolak dodijeljena zlatna medalja, doček u ponedjeljak u Ludbregu Foto: HRT 2

FOTO: Sari Kolak dodijeljena zlatna medalja, doček u ponedjeljak u Ludbregu

V.V. | 20.8.2016. u 03:14h | Objavljeno u Sport

Mlada, 21-godišnja Ludbrežanka Sara Kolak postala je senzacionalna olimpijska pobjednica u Rio de Janeiru bacivši u finalu novi osobni i državni rekord.

Noćas joj je na svečanoj ceremoniji dodijeljena zlatna olimpijska medalja. Srebrnu medalju primila je Južnoafrikanka Sunette Viljoen, a brončanu Čehinja Barbora Špotakova.

Hrvatska bacačica koplja bila je potpuna nepoznanica svjetskoj atletskoj javnosti uoči dolaska u Rio, a sad baš svi ljubitelji sporta znaju za nju. Bacila je koplje spektakularnih 66.18 metara i osvojila zlatnu medalju ispred dvostruke uzastopne osvajačice i svjetske rekorderke Barbore Špotakove.

Sara se iz Rija vraća u ponedjeljak u večernjim satima, a osim organiziranog dočeka u zračnoj luci u Zagrebu, obitelj planira i privatnu proslavu.

Doček će organizirati i grad Ludbreg, gdje će Saru dočekati u ponedjeljak. Zabavni program na Trgu Svetog Trojstva počinje u 21 sat, a Sarin dolazak očekuje se oko ponoći.

Gradonačelnik Dubravko Bilić najavio je i neka iznenađenja za nju, a i produžit će već poznatu crtu u središtu Ludbrega koja se proteže u duljini njenog rekorda.

Medalje Sare Kolak u bacanju koplja:

- Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016. - ZLATO
- Europsko prvenstvo Amsterdam 2016. - bronca
- Svjetsko juniorsko prvenstvo Eugene 2014. - bronca
- Europsko juniorsko prvenstvo Rieti 2013. - bronca