FOTO: Rukometni klub Trnovec, međunarodnim turnirom, proslavio 20. godišnjicu djelovanja

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.1.2018. u 10:27h | Objavljeno u Sport

Međunarodnim turnirom Rukometni klub Trnovec u subotu, 20. siječnja, proslavio je 20. godišnjicu djelovanja kluba pod sadašnjim imenom.

U sportskoj dvorani Osnovne škole u Trnovcu, uz seniorsku momčad domaćina, sudjelovale su prva ekipa RK Koprivnice te druge ekipe slovenskog RK Maribor Branika i austrijskog HIB Liebenau Graza. Nakon prvih ogleda između Maribora i Koprivnice te Trnovca i Graza, u kojima su slavile slovenska i austrijska ekipa, u susretu za treće mjesto domaćini su bili uvjerljivi protiv Koprivničana 35:18. U finalu je Graz nadvisio Maribor 21:19.

Predsjednik RK Trnovca Željko Skupnjak istaknuo je da ovo prvi takav međunarodni turnir u Trnovcu.

- Za našu 20. godišnjicu odlučili smo organizirati međunarodni turnir s Mariborom s kojim smo imali zajedničke pripreme u kolovozu. Imamo kontakt s ekipom iz Graza, a naši susjedi iz Koprivnice rado su prihvatili poziv - rekao je Skupnjak te dodao da je turnir dio pripreme za nastavak rukometne sezone.

- 3. veljače igramo 14. kolo u nastavku sezone. Četvrti smo s tri boda zaostatka za vodećim, a već u prvom kolu imamo težak posao, dolazi nam vodeća ekipa iz Preloga. Pobijedili smo ih u gostima, ali svi imamo iste šanse na terenu. Prošle sezone bili smo osmi i četvrto mjesto je više od očekivanja. S obzirom da smo pojačali sastav, mislimo da možemo i bolje -  dodao je predsjednik RK Trnovca.

Međunarodni je rukometni turnir organiziran pod pokroviteljstvom Općine Trnovec Bartolovečki. Čestitavši na godišnjici trnovečkim rukometašima, turnir je otvorio načelnik Zvonko Šamec.

- Biti načelnik u općini koja ima ovakav sportski kolektiv kao što je RK Trnovec je velika čast. Oni su perjanica sporta u općini, koja se natječe u 2. ligi i nalazi pri vrhu. To je veliki uspjeh za općinu. Općina Trnovec Bartolovečki i dalje će se brinuti za sport. RK Trnovec će dobiti više proračunskih sredstava za sport za natjecanje u 2. hrvatskoj ligi - rekao je Šamec na otvorenju turnira.

Inače, rukomet u Trnovcu korijene ima u 1975. godini kad je osnovan DTO Partizan Trnovec, a od 5. siječnja 1998. klub djeluje pod imenom RK Trnovec. Klub se natječe u 2. HRL sjever i trenutno je na 4. mjestu. Međunarodni turnir dio je priprema rukometaša Trnovca za nastavak drugoligaške sezone prvog vikenda u veljači.

Druženje trnovečkih, koprivničkih, slovenskih i austrijskih rukometaša završeno je zajedničkim gledanjem televizijskog prijenosa pobjede reprezentacije Hrvatske nad Norveškom na Europskom rukometnom prvenstvu koje se igra u Hrvatskoj.