Juniorska prvakinja Hrvatske i članica Šahovskog društva Varaždin Naomi Špiranec odigrala je simultanku na 20 ploča Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Prvi festival šaha Varaždinske županije okupio stotinjak učenika osnovnih škola

| 25.4.2017. u 11:42h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Varaždinske županije i Šahovskog saveza Varaždinske županije u prostorima Prve Gimnazije Varaždin otvoreni je prvi „Festival šaha Varaždinske županije“ koji je okupio stotinjak učenika osnovnih škola. Festival je rezultat projekta „Uvođenje šaha u osnovne škole Varaždinske županije“ pokrenutog krajem 2016. godine.

Na festivalu je odigrano Finalno natjecanje pojedinačnog prvenstva učenika osnovnih škola (kola su održavana kroz godinu), zatim pojedinačno prvenstvo učenika srednjih škola, simultana partija u kojoj je aktualna juniorska prvakinja Hrvatske i članica Šahovskog društva Varaždin Naomi Špiranec na 20 ploča igrala protiv voditelja šahovskih grupa u osnovnim školama i roditelja mladih šahista.

Uz ravnateljicu Prve Gimnazije Janju Banić, pročelnika Upravnog odjel za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc.Miroslava Huđeka, predsjednika Šahovskog Saveza varaždinske županije Željka Matkuna, otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Alen Kišić koji je i otvorio sam Festival.

- Šah je iznimno pametna stvar za mlade ljude jer razvija inteligenciju. Drago mi je da smo uz Festival matematike, organizirali i Festival šaha koji kod nas ima dobru tradiciju, naime imamo i juniorsku prvakinju Hrvatske u šahu te se nadam da će ovo postati jedna lijepa priča. Veseli me ovako veliki odaziv mladih ljudi- rekao je zamjenik župana.

Galerija slika