Izgradnja bi trebala završiti sredinom travnja Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Počeli radovi za BMX vozni park, krajem travnja i prvo natjecanje

| 25.3.2019. u 16:44h | Objavljeno u Sport

Danas su krenuli pripremni radovi u Parku mladih gdje bi se do sredine travnja trebala izgraditi Skate BMX park na kojemu bi se kraje travnja, točnije 27. travnja, trebalo održati i prvo službeno natjecanje u ekstremnim sportovima BMX-a, rolanja i skejtanja. Također, stara rampa ide u rekonstrukciju i obnovu, a oba posla će izvršiti poduzeće LTM skate gradnja koje je napravilo rampu prije 15 godina.

- Krenuli smo s prvom fazom izgradnje novog parka u sklopu starog parka. Dobit ćemo skate park na 1200 kvadratnih metara koji će biti drugi po veličini u Hrvatskoj iza onog u Osijeku. Novi dio će biti predviđen za natjecanja, dok će stari ostati za rekreaciju, a 27. travnja će se održati Varaždin Challenge na koji dolazi 50 natjecatelja najjačih imena iz scene BMX-a, inlinea i skateboarda kao i Marin Ranteš. Naše natjecanje će biti svojevrsna uvertira za jubilarni 20. Pannonian Challenge - rekao je Denis Mladenović stručni suradnik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

- Ovo će zasigurno biti jedan dodatni sadržaj mladima koji se zapravo bave ovim sportom ili na neki način rekreiraju. Pozitivna je to vijest i možda poruka kako bi mladi više, kao nekad, bili na ulici, a manje doma za kompjuterima - rekao je predsjednik gradskog vijeća Damir Habijan.

S obzirom na stanje stare rampe, napominju da je strogo zabranjeno alkoholizranje na objektu, a svima koji će htjeti koristiti rampu isavjetuje se nošenje zaštitne opreme.

Galerija slika