Na izletu je bilo 75 polaznika Zimskog višeboja, od stotinjak učenica i učenika koliko ih je iskoristilo mogućnost besplatnog sudjelovanja na svakodnevnim treninzima višeboja

FOTO Izletom na Ham-Pokojec uspješno završio 5. Zimski sportski višeboj

| 16.1.2019. u 18:35h | Objavljeno u Sport

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina je izletom na Ham-Pokojec uspješno završila 5. Zimski sportski višeboj za učenike varaždinskih osnovnih škola, koji je organizirala uz potporu Grada Varaždina. Na izletu je bilo 75 polaznika Zimskog višeboja, od stotinjak učenica i učenika koliko ih je iskoristilo mogućnost besplatnog sudjelovanja na svakodnevnim treninzima višeboja.

Izlet na Ham-Pokojec uključio je planinarenje, edukaciju o markacijama planinarskih puteva i orijentaciji u prirodi, kviz znanja, podjelu diploma i spomen majica, topli čaj i ručak u planinarskom domu. S učenicima su bili treneri i pratnja: Tomislav Biškup, Tomislav Jelenski, Emerik Večerić, Marko Žganec, Antonio Horvatić, Anita Matovinović i Anica Sitar.

- Izuzetno smo zadovoljni što smo još jednom djeci za vrijeme školskih praznika omogućili da se aktivno bave sportom. Zadovoljna su i djeca, a zadovoljni su i roditelji koji od početka podržavaju organizaciju besplatnih sportskih aktivnosti za djecu u Zimskom i Ljetnom višeboju - rekla je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici.

Za devet dana sportskih aktivnosti te završni jednodnevni izlet, Zajednica je osigurala dvoranu i sportske rekvizite te naknadu trenerima, članovima Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Za sudionike je sve bilo besplatno, poklonili su im bidone za vodu, majice i diplome za uspješno i ustrajno vježbanje, a svakodnevno su dobili energetske pločice i voće. Zajednica je pokrila i troškove izleta.

Sudionici Zimskog sportskog višeboja su pod stručnim vodstvom trenera usvajali i usavršavali tehnička i taktička znanja iz nekoliko sportova: rukomet, nogomet, košarka, odbojka, badminton, borilački sportovi, te se natjecali u tim sportovima, učili pravila pojedinog sporta, a neki se odlučili za treniranje pojedinih sportova, dok su djeca stjecala i nova prijateljstva.

Iz Zajednice naglašavaju da nije bilo bitno predznanje ili treniranje nekog sporta, već je cilj bio kretanje, druženje, upoznavanje različitih sportova.