JosipGavranovićem s velikim peharom za osvojeno prvo mjesto

FOTO: Hrvatska osvojila Svjetsko policijsko prvenstvo u futsalu, Josip Gavranović drugi strijelac ekipe

| 20.10.2017. u 11:21h | Objavljeno u Sport

Na 35. Svjetskom policijskom dvoranskom prvenstvu u futsalu u nizozemskom Eibergenu, “Police national team Croatia”, ekipa sastavljena od aktivnih i umirovljenih policijskih službenika te hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, osvojila je prvo mjesto na najvećem svjetskom natjecanju u futsalu za policijske službenike, vojnike, vatrogasce, poreznike i druge državne i lokalne službenike.

Doprinos ostvarenom rezultatu dao je i zaposlenik Interventne jedinice PU Varaždinske Josip Gavranović (44), koji je sa 7 postignutih golova bio drugi strijelac ekipe, dok je najbolji, s 9 golova, bio samostalni policijski inspektor u Službi policije PU zadarske Josip Pavičić.

Hrvatski su policajci osvojili titulu u kategoriji veterana (+40), u konkurenciji 32 momčadi, s 8 pobjeda i 2 neriješena ishoda. U finalu su, pred oko 2500 gledatelja, pobijedili momčad “Police Ljubljana” iz Slovenije rezultatom 4:1.Na SP-u je sudjelovalo 208 momčadi iz 60 zemalja, koje su se natjecale u 4 kategorije (seniori, žene, veterani +33, veterani +40).
- Bio je ovo moj treći nastup za hrvatsku policiju na SP-u, a osvajanjem naslova ostvarili smo najveći uspjeh do sada, iako smo uvijek bili visoko plasirani, ali nikada nismo otišli do kraja. Kada smo odigrali prvu utakmicu nisam očekivao visoki plasaman, čak sam mislio da ćemo biti zustavljeni u skupini, tim više što nam se u drugom susretu ozlijedio golman, pa nam je do kraja turnira na golu bio igrač- rekao je Gavranović, koji je postigao jedini gol u četvrtfinalu protiv predstavnika Crne Gore.

Galerija slika