Domagoj Drožđek promašio je kazneni udarac Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Hajduk pobijedio Varaždin, Domagoj Drožđek promašio jedanaesterac

| 3.4.2018. u 19:51h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Pred oko 2 i pol tisuće gledatelja, momčad Varaždina je večeras na stadionu Varteksa, u susretu 25. kola Druge HNL, izgubila od druge momčadi Hajduka 1:0, koja je time prekinula proljetni pozitivan niz varaždinskog drugoligaša. Gol odluke postigao je Leon Kreković u 88. minuti, a minutu prije toga Domagoj Drožđek nije realizirao kazneni udarac.

Na početku susreta druga momčad Hajduka ostavila je bolji dojam i u 9. minuti prva situacija bila je pred golom domaćina, kada je nakon ubačaja s lijeve strane, u kaznenom prostoru, pred golom Varaždina, loptu dočekao Stanko Jurić i snažno pucao, ali točno u lijevu stranu gola, gdje je bio vratar Nevistić i obranio njegov udarac.

U 17. minuti dobra akcija gostiju, lopta je u kaznenom prostoru došla do Teklića, koji je snažno pucao, ali je Senić u posljednji trenutak blokirao njegov udarac. U 18. minuti prva akcija Varaždinaca. S desne strane loptu je u kazneni prostor Hajduka ubacio Šimek, a na pet metara od gola u skoku je bio Golubar, koji je pucao glavom, ali preko gola druge momčadi Hajduka.

U 25. minuti dobra, brza akcija Varaždinaca, u kojoj je Glavica pred kaznenim prostorom Hajduka odigrao u lijevu stranu za Drožđeka, a ovaj se s ruba kaznenog prostora odlučio na udarac, koji je bio preslab za vratara Marina Ljubića.

U 29. minuti Varaždin je imao dva uzastopna kornera, ali nije bilo prijetnji po gol druge momčadi Hajduka. U 35. minuti Drožđek je u pokušaju centaršuta s lijeve strane loptom pogodio gornji dio mreže gola gostiju. U 38. minuti Kolarić je srušen na 25 metara od gola gostiju, Jertec je prihvatio loptu i kroz živi zid loptu poslao u lijevu stranu gola Hajduka, gdje se nije dao iznenaditi vratar Ljubić.

U 45. minuti najveća prilika na utakmici i to za domaćina. Nakon kornera s lijeve strane, kojeg je izveo Jertec, pred golom je u skoku bio Golubar, koji je ramenom uputio loptu prema golu, gdje ju je s gol lnije, ispred Senića, u polje izbacio jedan od igrača druge momčadi Hajduka.

U nastavak susreta momčadi su ušle sa sastavima koji su započeli utakmicu. U 58. minuti u dobroj se situaciji našao Klepač, ali je s 18 metara pucao preko gola. Minutu nakon toga trener Varaždina Mario Kovačević odlučio se na izmjenu a umjesto Klepača u igru je ušao Mario Sačer. U 67. minuti brza akcija Varaždinaca po desnoj strani, no na kraju ispred Drožđeka je u kaznenom prostoru vratar Ljubić poklopio loptu.

U 82. minuti nakon proboja Jevtoskog po lijevoj strani lopta je u lijevoj strani kaznenog prostora došla do jerteca koji ju je na pet metara od gola petom ostavio za Glavicu, a ovaj je pucao po zemlji, ali preslabo za golmana Ljubića.

 U 86. minuti kazneni udarac za Varaždin nakon što je rukom u kaznenom prostoru igrao Mate Šuto. Loptu je na bijelu točku stavio Domagioj Drožđek i gađao desnu stranu gola, no vratar Marin Ljubić pročitai je njegovu namjeru. I umjesto da je postigao Varaždin je primio gol, a strijelac je bio Leon Kreković u 88. minuti.

Pioniri Varaždina trenera Miljenka Mumleka plasirali su se u polufinale hrvatskog kupa, nakon što su danas u Karlovcu svladali istoimenog domaćina 2:0, golovima Mihaljineca i Gibanjeka, a u polufinalu će ugostiti momčad Hajduka.