FOTO: Golom Dejana Glavice u 90. minuti Varaždin teško, ali zasluženo pobijedio Lučko

| 11.11.2017. u 15:27h | Objavljeno u Sport

U susretu 16. kola Druge HNL danas je momčad Varaždina na stadionu Varteksa, pred oko 800 gledatelja, golom Dejana Glavice u 90. minuti pobijedila sastav Lučkog 1:0, teško, ali potpuno zasluženo.

Trener Varaždina Mario Kovačević od prve je minute u vatru poslao novopridošlog mladog makedonskog reprezentativca Stefana Jevtoskog, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, a u momčadi, osim ozlijeđenih Prahića, Petrovića i Vuka, nije bilo ni Sačera. Razlog? Navodno se ogriješio o klupsku disciplinu.  

Momčad Lučkog, koja je u prvom dijelu sezone svladala Varaždin 3:0, na današnjem je susretu koristila prokušani recept Kustošije i Hrvatskog Dragovoljca, što znači prioritet im je bio na obrani, a suparnika su pokušavali ugroziti iz kontranapada. Varaždin je na ovom susretu izgledao znatno bolje nego na prethodna dva domaća susreta, imali su inicijativu i prilike, ali mreža gostiju, koju je čuvao nekadašnji „krojač“ Miroslav Koprić, nije se zatresla u prvom dijelu.

Već u 4. minuti danas raspoloženi Drožđek ušao je u kazneni prostor gostiju po lijevoj strani i snažno pucao u lijevu stranu gola Koprića koji je bio dobro postavljen i uhvatio njegovu loptu. U 19. minuti Golubar je srušen na 27 metara od gola gostiju, loptu je uzeo Jertec i preko živog zida gostiju loptu poslao u lijevi donji kut Koprića, što je on bez problema uhvatio.

U 25. minuti Glavica je srušen metar od kaznenog prostora s desne strane napada Varaždinaca. Opet je loptu prihvatio Jertec ali je pogodio živi zid. U nastavku akcije nakon ubačaja Kabirua pred golom Lučkog najviši je u skoku bio Maks Juraj Čelić koji je loptu glavom poslao visoko iznad grede. U 30. minuti na svom dijelu terena kapetan gostiju Marko Lončar dodao je loptu Nenadu Eriću, koji se sjurio po lijevoj strani u kazneni prostor gostiju i odigrao povratnu loptu u sredinu kaznenog prostora gdje je bio Glavica, koji je, praćen od domaćeg igrača, pucao, ali pored desne vratnice Koprića.

U 36. minuti sjajan udarac Drožđeka s oko 17 metara u lijevu stranu gola Koprića, koji je bio dobro postavljen i uhvatio loptu. U 41. minuti iz svog prvog kornera za Lučko Filip Rihtar je s desne strane loptu poslao u gredu gola domaćina.

Treneri se nisu odlučili na izmjene igrača u poluvremenu, a osim igrača ni stanje na terenu se nije promijenilo. Varaždin je i dalje napadao, a gosti su se branili i pokušavali iz kontranapada. U tome su skoro uspjeli u 59. minuti kada se Serdarušić sjurio po lijevoj strani nakon što je na sredini svog dijela terena loptu izgubio Jevtoski. Srećo udarac Serdarušića vratar Nevistić uspio je obrabiti.

U 61. minuti prva izmjena na susretu za koju se odlučio trener gostiju Dražen Biškup, koji je umjesto Vajdovčića u igru poslao Janjiša. U 63. minuti na izmjenu se odlučio i trener Kovaćević koji je iz igre povukao Jevtoskog a na teren poslao Kolarića. U 67. minut u kaznemom prostoru gostiju u skoku su bili Erić i vratar Koprić, zajedno s jednim domaćim igračem, Koprić nije mogao do lopte, koju je odbio do Glavice, no sudac Lučić nije dozvolio da se akcija nastavi već je svirao prekršaj za domaćeg vratara, uz burne proteste domaćih navijača. Nakon toga dva puta je zaprijetio Jertec, ali mreža se nije zatresla.

U 76. minuti vratar Varaždinaca Nevistić je obranio mrtvu priliku gostujućem igraču Bruni Rihtaru koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Varaždinaca, a u 77 minuti na suprotnoj strani Nenad Erić je potpuno sam i neometan s desetak metara poslao loptu po zemlji pored lijeve vratnice u gol aut.

U 84. minuti Kovačević je povukao dvije izmjene, s terena su otišli Drožđek i Šimek, a ušli su Bamidele i Težak. gol odluke postigao je Glavica u 90. minuti. Prekršaj je kod istočne tribine bio nad Kabiruom, slobodan udarac izveo je Jertec, a ubačenu loptu pred kaznenim prostorom u mrežu gostiju sproveo je Glavica za veliko slavlje na tribinama i na terenu.