Oko 550 mališana u 19 ekipa iz 17 varaždinskih dječjih vrtića natjecao se u atletskim disciplinama, te u nogometu Foto: Krešimir Đurić

FOTO: DV "Bajka Bubamara" pobjednik 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina

| 18.5.2017. u 20:00h | Objavljeno u Sport

Mališani iz varaždinskih dječjih vrtića danas su na varaždinskom stadionu Sloboda sudjelovali na velikom finalu 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Naslov najboljeg vrtića osvojili su mališani iz Dječjeg vrtića "Bajka Bubamara" , a prema rezultatima koje su postigli DV "Panda", "Trakošćanska", "Čira-čara", "Gortanova", "Aleja", "Kozarčeva", "Bajka Iskrice", "Pinokio", "Zeko" i "Biškupec" dijele isto mjesto, "Koprivnička Cvijetići", "Palčić", "Koprivnička čuvari prirode", "Zečić", "Sveta Uršula", "Vlakić", "Društvo Naša djeca" te na posljetku "Dravska".

Uz sve što ima prava Olimpijada, mimohod sudionika, olimpijsku zastavu i plamen, oko 550 mališana u 19 ekipa iz 17 varaždinskih dječjih vrtića natjecao se u atletskim disciplinama – trčanju na 50 metara, skoku u dalj, bacanju loptice i štafeti 4x25 metara, te u nogometu, i za djevojčice i za dječake.

Niti ove godine s tribina nije izostala velika podrška roditelja, baka, djedova, rodbine i prijatelja malih sportaša, a predsjednik Zajednice Alen Runac ističe da upravo ova manifestacije uvijek napuni stadion Sloboda.

- Pohvaljujem roditelje uz poruku da nikada njihovo dijete ne može tako loše igrati da ga ne bi mogli pohvaliti. Preporučam svima da usmjere djecu u sport jer to formira karakter. Evo danas je s nama i Enes Garibović koji je počeo s ovim Olimpijskim festivalom dječjih vrtića, a sada je europski prvak u karateu - rekao je prilikom otvorenja 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina predsjednik Zajednice spottskih udruga grada Varaždina Alen Runac.

Enes Garibović rekao je da ime lijepe uspomene na te prve sportske nastupe na vrtićkoj Olimpijadi te poručio budućim sportašima i prvacima: - - Za početak neka slušaju tete u vrtiću, učitelje i nastavnike u školi, roditelje. Neka se bave sportom, neka probaju više sportova, neka prođu sportske škole i kasnije se odluče za jedan sport. I tada neka slušaju trenere, neka budu marljivi i odgovorni, ali sve to uz veselje - naglasio je Enes.

Mali su sportaši tijekom petodnevnog 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina sudjelovali i u vožnji spretnosti biciklom, teniskom višeboju, plivanju i likovnoj radionici, koje je Zajednica sportskih udruga organizirala uz pomoć Gradskih bazena Varaždin, Teniskog kluba Varteks, Policijske uprave varaždinske, HAK-a, kao i varaždinskog akademskog kipara Ivana Mladenovića.