Unatoč osam golova Hansena, Danska izgubila od Češke 28:27 Foto: Foto agencija Sjever/Siniša Sović

FOTO: Češka reprezentacija iznenadila Dance i neočekivano uzela pobjedu

| 15.1.2018. u 22:08h | Objavljeno u Sport

U drugom susretu dana na Europskom rukometnom prvenstvu u skupini D koja se odigrava u Areni Varaždin, vidjeli smo sličan scenarij kao i u utakmici Španjolaca i Mađara te još uzbudljiviji susret. Naime, favorit Danska nije opravdala ulogu favorita i izgubila je od nevjerojatno motiviranih Čeha 28:27, koji su u prvom kolu teško stradali protiv Španjolske (32:15).

Prvo poluvrijeme je bilo jako izjednačeno i obje ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, ali Danska je na kraju ipak imala gol prednosti uoči početka drugog poluvremena 16::15. Češka je odmah na početku izjednačila rezultat na 16:16, ali nakon toga Danci su polako preuzeli susret u svoje ruke i u 40. minuti držali vodstvo od tri gola razlike (21:18). No za povratak Čeha se pobrino Mikkel Hansen koji je Čehe vratio u život u 45. minuti kod rezultata 23:20 za Dansku, svojim drugim isključenjem, a Česi su u igri s igračem više smanjili rezultat na 23:22, a u 55. minuti su stigli i do vodstva 26:25.

U samu završnicu se ulazi gol za gol, borbeni Česi nisu se predavali i nošeni navijanjem svojih i Mađarskih navijača su došli u priliku uzeti pobjedu, što su i na kraju iskoristili na krilima sjajnog vratara Martina Galia koji je sakupio 17 obrana i donio pobjedu u samoj završnici utakmice.

Ondrej Zdrahala je sa osam golova bio najbolji strijelac Češke, dok je Mikkel Hansen u redovima Danske bio najbolji strijelac sa sedam golova, a Zdrahala je ujedno bio i najbolji igrač susreta.

Skupina D u Areni Varaždin će nastaviti sa natjecanjem u srijedu 17. siječnja kada će se susresti Čehi i Mađari u 18:15 te Danci i Španjolci u 20:30 sati.