Makedonija izgubila dobiven susret u zadnjim minutama utakmice Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Česi dramatičnom obranom Tomasa Mrkve došli do pobjede protiv Makedonije

| 23.1.2018. u 22:19h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Makedonija je izgledala kao poražena vojska u utakmici protiv Španjolaca koji su ih slomili već nakon prvih 30 minuta, ali su u današnjem susretu Europskog rukometnog prvenstva pred brojnim Makedonskim navijačima u Areni Varaždin vodili protiv Čeha čitav susret sve do dramatične završnice kada su propustili realizirati sedmerac vrijedan jednog boda. Čehi su na kraju slavili sa 25:24.

Makedonija je diktirala utakmicom protiv Čeha od samog početka. U pojedinim trenucima su vodili i po četiri gola razlike (11:7 u 24. minuti), ali na poluvrijeme se išlo sa samo 2 gola prednosti za Makedoniju (13:11).

Početkom drugog poluvremena, Makedonci su nastavili sa dobrom igrom, ali Čehi se ne predaju. Nakon 20:15 vodstva Makedonaca u 43. minuti, Česi u zadnjih 15 minuta utakmice djelomičnim rezultatom 10:5 preokreću susret u svoju korist. Drama je bila na vrhuncu u posljednjoj akciji Makedonaca kojima je dosuđen sedmerac nakon isteka vremena, ali je junak na vratima za Čehe bio Tomas Mrkva koji je branio čitavo drugo poluvrijeme i obranio udarac Dejana Manaškova za pobjedu.

Najbolji strijelaca Čeha je bio Pavel Horak sa 8 golova, dok je u redovima Makedonaca najbolji bio Filip Taleski sa 5 golova. Najboljim igračem proglašen je Horak.

Danska je izgledno prvi polufinalist u skupini koja se igra Areni Varaždin, dok su Česi i Nijemci sada u najboljoj poziciji da uzmu drugu mjesto za polufinale. Rasplet će se dogoditi sutra kada u 16 sati igraju Slovenci protiv Čeha, u 18:15 sati igraju Makedonci i Danci, a Nijemci će odmjeriti snage sa Španjolcima u 20:30 sati.