Branko Gračanin (lijevo) i Marjjan Čerček (desno) s Dinamovim povjerenikom Stankom Lazarom i trofejom KVG-a Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Čerček i Gračanin iz Dinamove zlatne generacije družili se s navijačima u Varaždinu

| 15.7.2017. u 15:03h | Objavljeno u Sport

GNK Dinamo nastavljajući s turnejom po Hrvatskoj povodom 50. obljetnice osvajanja Kupa velesajamskih gradova, Trophy Tour održao je jutros u Varaždinu, na središnjem Trgu kralja Tomislava, od 10 do 12 sati.
 
S građanima su družiti legendarni igrači Dinamove generacije '67. Branko Gračanin i Marijan Čerček, koji su se prisjetili te sezone kada je Dinamo došao do trofeja, kao i same finalne utakmice protiv Leedsa, kojeg su u Zagrebu pobijedili 2:0, a u uzvratu je bilo 0:0. Strielac jednog  dva Dinamova gola u finalu bio je Čerček.

Gračanin i Čerček istaknuli su da uvijek rado dolaze u Varaždin, gdje se osjećaju kao kod kuće, jer na ovom području Dinamo ima veliki broj navijača.

Uz fotografiranje s prekrasnim pokalom KVG-a iz 1967. godine, loptom s finalne utakmice u Leedsu i legendama Dinama na Trgu, navijači su se mogli učlaniti u klub uz posebne pogodnosti, zaigrati stolni nogomet ili kupiti prigodne ''1967'' suvenire.

Modri klub posjetit će čak 16 gradova diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine u sklopu ove turneje, a finale će biti 6. rujna u Zagrebu. Kup Velesajamskih gradova održavao se od 1955. -1971. godine, a onda je prerastao u Kup UEFA-e.

O njegovoj snazi najbolje govore imena klubova koji su ga osvajali: Barcelona tri puta, Valencia i Leeds United po dva puta, dok su Roma, Real Zaragoza, Ferencvaros, Dinamo, Newcastle United i Arsenal po jednom digli pobjednički pehar ovog natjecanja.

Najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa dogodio se 6. rujna 1967. godine, nakon što je Dinamo u uzvratnoj utakmici finala u Leedsu odigrao 0:0, a u prvom susretu u Zagrebu Plavi su pogocima Čerčeka i Rore slavili protiv Leeds United s 2:0. Tadašnji predsjednik FIFA-e, Sir Stanley Rous, predao je trofej kapetanu Slavenu Zambati.