Gimnastički klub Sračinec na natjecanju je nastupio sa svojih 13 gimnastičarki

FOTO Čak šest medalja članicama GK Sračinec na natjecanju u Karlovcu

Varaždinske vijesti | 27.11.2018. u 20:26h | Objavljeno u Sport

Čak pet pojedinačnih i jednu ekipnu medalju osvojile su mlade gimnastičarke, članice Gimnastičkog kluba Sračinec, na 3. Žabica kupu u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici iz rekreativnog programa koji je u subotu, 24. studenog, održan u Karlovcu.

Natjecanje je organizirao Gimnastički klub Sokol Karlovac, a na njemu je sudjelovalo oko četiristotinjak djece iz gimnastičkih klubova diljem Hrvatske – od Splita, Solina, Šibenika, Rijeke i Zagreba do Sračinca.

gimnas_4.jpg

Gimnastički klub Sračinec na natjecanju je nastupio sa svojih 13 gimnastičarki od drugog do osmog razreda i postigao zavidne rezultate. Naime, u kategoriji trećih razreda Martina Kušinec osvojila je zlatnu medalju, a u kategoriji petih razreda Rozalija Kušinec zlatnu medalju i Klara Tot srebrnu medalju. Nadalje, u kategoriji sedmih razreda Barbara Kušinec osvojila je srebrnu medalju, a Lara Drvarić u kategoriji osmih razreda zlatnu medalju.

Inače, od ukupno 12 klubova koliko se natjecalo u kategoriji od petih do osmih razreda, gimnastičarke GK Sračinec osvojile su ekipno zlatnu medalju u sastavu Rozalija Kušinec, Klara Tot, Sara Lukaček, Valerija Crnko, Lana Krajcer, Barbara Kušinec, Lara Drvarić i Chiara Habulan.

gimnas_6.jpg

Dobre rezultate postigle su i mlađe gimnastičarke Sara Spevan, Tesa Hrnčić, Lana Vrabec i Ena Plantak, a neke od njih su po prvi puta bila na natjecanju. Većina gimnastičarki – njih devetero – učenice su OŠ Vinice koje gimnastiku treniraju u GK Sračinec. Velika podrška mladim gimnastičarkama su njihovi roditelji koji ih potiču i bodre na treninzima i natjecanjima.

Roditelji ističu kako najveća zasluga za ovakav uspjeh i za sve dosadašnje uspjehe ide vrhunskom i zlatnom treneru Damiru Fotaku koji svojim nesebičnim radom, trudom, naporom i primjerom ulijeva u mlade gimnastičarke ljubav prema gimnastici i prema sportu. Redovitim, discipliniranim i iscrpnim treninzima priprema ih za natjecanja, a njihove medalje najveća su mu nagrada za trud koji ulaže.

gimnas_5.jpg

gimnas_3.jpg

gimnas_2.jpg

gimnas_1.jpg

Označeno u