Anđelko Mladenović (lijevo) i Tomislav Bilandžić Foto: Martin Novosel

FOTO: Anđelku Mladenoviću nagrada za životno djelo povodom 45 godina kickobxinga u RH

| 18.2.2019. u 09:47h | Objavljeno u Sport

U balonu sportske dvorane u Graberje održan je seminar za kickboxing trenere, a u konferencijskoj dvorani varaždinske Elektrostrojarske škole bila je i redovna godišnja skupština Hrvatskog kickboxing saveza. Na sjednici su podijeljene nagrade za najbolje pojedince i klubove u 2018. godini. Povodom obilježavanja 45 godina kickboxinga u Hrvatskoj uručene su i nagrade za životno djelo, a među nagrađenima bio je i pionir hrvatskog i varaždinskog kickboxa, Anđelko Mladenović iz varaždinskog Kickboxing kluba Mladost.

- Prvi kickboxing klub kao full kontakt klub u Hrvatskoj je Kickboxing klub Mladost koji je osnovan sada davne 1973. godine, a ove godine slavimo 45 godina postojanja kickboxinga u Hrvatskoj. Ponosan sam na to što smo bili prvi, iako smo imali turbulencije kroz godine, ali postoje ljudi koji nam daju podršku i zato postojimo kao klub toliki niz godina. Priznanje mi je pravo zadovoljstvo, ali još veće mi je priznanje za moj rad kada uđem u dvoranu i radimo 200 klinaca iz vrtića. Ovo priznanje dobili su i Vjekoslav Šafranić i Branko Cikatić, dvije legende ovog sporta, koje su se kasnije priključili tom sportu. Ovo nije samo moj uspjeh, već i kluba i grada Varaždina - rekao je Mladenović koji je prošle godine, za svoj dugogodišnji rad u karateu, također dobio priznanje Odbora za veterane Hrvatskog karate saveza.

- Hrvatska je jedna od prvih zemalja koja je krenula u 70-im godinama s kickboxing natjecanjima. Ja sam 9. godinu predsjednik saveza i sve skupštine i sve licencne seminare od kada sam predsjednik održali smo upravo u Varaždinu. Ovdje imamo sjajne uvjete i želja nam je uvijek ovdje doći, a drugi razlog je Anđelko Mladenović, koji je pionir kickboxa u Hrvatskoj. On je dao veliki doprinos u stvaranju hrvatskog kickboxinga, a i dan danas sudjeluje u njegovom daljnjem razvoju - rekao je Tomislav Bilandžić, predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza.