Susret protiv Al Ahlija bila je posljednja provjera varaždinske momčadi prije gostovanja kod Rijeke na Rujevici Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin izgubio u generalki od Ivankovićevog Al Ahlija

| 14.7.2019. u 21:09h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina odigrali su večeras na svom stadionu, pred oko 800 gledatelja, posljednju pripremnu utakmicu uoči početka novog prvenstva u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Suparnik je bio prvoligaš iz Saudijske Arabije, momčad Al Ahlija, kojeg trenira Branko Ivanković, a nalazi se na pripremama u Austriji, nedaleko Graza. Varaždin je izgubio 3:2, pokazavši dva lica, slabije u prvom i bolje u drugom poluvremenu.

U 4. minuti gosti su prijetili preko Omara Alsoma ali je njegov udarac s ruba kaznenog prostora završio iznad grede gola gostiju. U 12. minuti po lijevoj se strani nakon akcije gostujuće momčadi probio Adrian Santos, izašao sam pred Nevistića i pucao po zemlji no vratar Varaždinaca uspio je nogom obraniti njegovu loptu.

Drugi prijelazak Varaždinaca preko centra u dio terena koji pripada Al Ahliju završio je loptom u mreži vratara Yassera Al Mosailema. Nakon akcije domaćeg sastava po desnoj strani lopta je izbačena u korner s desne strane kojeg je izveo kapetan Dario Jertec. Ovaj je u kaznenom prostoru gostiju na 8 metara od gola pronašao Marka Stolnika, koji je bio najviši u skoku i u 16. minuti preciznim i snažnim udarcem glavom pogodio lijevi gornji kut gola Al Ahlija.

Gosti su izjednačili u 19. minuti. Akcija Al Ahlija išla je po lijevoj strani Mohammed Salman je s lijeve strane uputio loptu po zemlji do druge, lijeve vratnice gola Nevistića, gdje ju je dočekao Omar Alsoma i iz neposredne blizine pospremio je u mrežu varaždinskog sastava.

Momčad trenera Branka Ivankovića došla je u vodstvo u 26. minuti, a strijelac je nakon ubačaja s desne strane po zemlji i neopreznosti domaće obrane bio Hussain Al Moqahwi. U 29. minuti gosti su došli i do trećeg gola a strijelac je nakon udarca s desne strane bio Abdulfattah Asiri.U 44. minuti udarac je s lijeve strane uputio Djaniny Tafaris, ali je njegovu loptu obranio vratar Nevistić.

U nastavku susreta trener Varaždina Borimir Perković, koji nije mogao biti zadovoljan onim što je njegova momčad prezentirala u prvom poluvremenu, napravio je pet izmjena, a prvi su priliku u drugom dijelu imali gosti kada je u 52. minuti Asiri Abdulfattah pogodio desnu vratnicu gola domaćina. Varaždin je smanjio na 2:3 u 56. minuti kada je Matija Kolarić iskoristio pogrešku obrane gostiju i neometan s oko 7-8 metara pogodio mrežu nemoćnog vratara gostiju.

U 61. minuti nakon ubačaja Brlečića s lijeve strane pred golom je u skoku bio Benko i loptu glavom poslao prema lijevoj strani gola gostiju ali je vratar Al Ahlija uspio obraniti njegov udarac. U 79. minuti u dobroj situaciji za postizanje izjednačujućeg pogotka bio je Tomislav Turčin, ali je njegov udarac po sredini gola upućen po zemlji vratar Al Ahlija obranio. Vratar gostiju obranio je i udarac. Priliku za izjednačenje imao je Benko u 89. minuti, ali je njegov udarac nakon prodora po desnoj strani obranio vratar Al Ahlija.