Enes Garibović zlatni, a Elma Garibović brončana na PH u Zagrebu

| 5.12.2016. u 12:05h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske za kadete/kadetkinje, juniore/juniorke, mlađe seniore/mlađe seniorke.
Za Karate klub Varaždin nastupili su Elma Garibović u mlađim seniorkama -55kg i Enes Garibović u mlađim seniorima -84kg.

Prvog dana natjecanja, u subotu. na tatami je izašla Elma Garibović, koja je u prvom kolu izgubila od aktualne viceprvakinje Europe u toj kategoriji, Sare Siddiqui iz KK Delta Rijeka, rezultatom 1:0. U repasažnoj borbi, Elma pobjeđuje predstavnicu KK Bregana, Paulu Andričević rezultatom 1:0 i time osvaja brončanu medalju u kategoriji mlađe seniorke -55kg.

Drugog dana natjecanja, u nedjelju, na tatami izlazi Enes Garibović. U prvom kolu rezultatom 6:1 pobjeđuje Matea Nikolića iz KK Mejdan Rijeka. Zatim, u drugom kolu Enes pobjeđuje Ivana Komšu iz KK Biograd rezultatom 8:0. U polufinalu Enes je bio bolji od Karla Raguža iz KK Hrvatski Dragovoljac Zagreb rezutatom 1:0 da bi u finalu pobijedio Matea Šituma iz KK Hrvatski Dragovoljac Zagreb rezultatom 2:0 te time osvaja zlato na prvenstvu Hrvatske u kategoriji mlađi seniori -84kg.

Natjecatelje Karate kluba Varaždin na prvenstvu Hrvatske vodio je trener Esad Garibović. Sljedeći nastup očekuje se na Balkanskom prvenstvu za kadete/kadetkinje, juniore/juniorke, mlađe seniore/mlađe seniorke u Sarajevu, od 09. do 11. prosinca.