Enes Garibović s ocem i izbornikom Esadom Garibovićem Foto: KK Varaždin

Enes Garibović zaustavljen u četvrtfinalu Karate Premier Lige u Dubaiju

| 3.4.2017. u 15:10h | Objavljeno u Sport

Od petka do jučer u Dubaiju je održana treća ovogodišnja Karate Premier Liga, međunarodni turnir za seniorsku konkurenciju na kojem nastupaju karatisti iz cijeloga svijeta. Na Premier Ligi nastupila je i hrvatska karate reprezentacija.

Član Karate kluba Varaždin ireprezentativac Hrvatske Enes Garibović nastupio je u kategoriji seniori do 75kg. U brojnoj konkurenciji, 95 prijavljenih seniora, Enes je zaustavljen u četvrtfinalu od Turčina Yagcija.

Prvo kolo Enes pobjeđuje Uzbekistanca Otabolaeva, od kojeg je izgubio u osmini finala na Svjetskom prvenstvu u Linzu. U drugom kolo Enes je bio bolji od Iranca Babana, zatim u osmini finala pobjeđuje Mađara Harspatakija da bi u četvrtfinalu ispao od Turčina Yagcija, koji kasnije u polufinalu gubi od Talijana Buse, te time Enes gubi priliku za repasaž, odnosno borbu za brončano odličje.

Od ostalih naših reprezentativaca, Ivan Kvesić osvojio je zlatno odličje u kategoriji seniori -84kg, a njegov brat Anđelo Kvesić osvojio je broncu u kategoriji seniori +84kg. Broncu je osvojio i ženski kata tim u sastavu: Kiuk, Petrović, Jukić.

Ovo je odlična najava za skorašnje Europsko seniorsko prvenstvo, koje će se od 4. do 7. svibnja održati u Turskoj.