Enes Garibović obranio je naslov seniorskog prvaka Hrvatske

Enes Garibović prvak Hrvatske

| 26.2.2017. u 17:27h | Objavljeno u Sport

U Kostreni je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u borbama. Ovo Prvenstvo Hrvatske ujedno je bilo i izborni turnir za predstojeće seniorsko Prvenstvo Europe koje će se, početkom svibnja, održati u Turskoj.
 

Karate klub Varaždin predstavljali su dva natjecatelja: Elma i Enes Garibović. Enes Garibović obranio je titulu seniorskog prvaka Hrvatske. U kategoriji seniori -75kg, Enes prvu borbu pobjeđuje 2:0 reprezentativnog kolegu Nevena Martića iz KK No Kachi Rijeka, zatim u polufinalu 4:0 pobjeđuje Filipa Grgurića iz KK RI Croatia Rijeka.

U napetom i neizvjesnom finalu Enes je pobijedio svog reprezentativnog kolega Ivana Martinca iz KK Hercegovina Zagreb rezultatom 2:1, te ovim zlatom izboren je nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u Turskoj.

Elma Garibović, u svom prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji, izgubila je u prvom kolu, u kategoriji seniorke -55kg, od Vesne Gugić iz KK Hrvatski Dragovoljac Zagreb rezultatom 1:1. Naime po novim sudačkim pravilima, pri izjednačenom rezultatu, pobjeđuje onaj koji prvi napravi poen.