Enes Garibović nastupa na Karate 1 Premier League u Parizu

| 25.1.2019. u 12:15h | Objavljeno u Sport

Nakon nastupa na Grand Prixu Croatia u Samoboru, gdje nije uspio doći do odličja, Enesa Garibovića ovaj vikend očekuje sudjelovanje na Karate 1 Premier League u Parizu. U kategoriji do 75 kilograma 1. će mu kolu suparnik biti Rus Alexandr Scherban.

- Najboljih 64 karatista s rang liste okupilo se u francuskom glavnom gradu i konkurencija će biti izuzetno jaka, a takvi turniri ponekad znaju biti jači i od Svjetskog prvenstva. Na posljednjem turniru Premier Lige, koji je prije mjesec dana održan u Šangaju, osvojio sam srebrnu medalju, odlično sam se pripremio, dobro se osjećam i pun sam samopouzdanja. Želim odličje ali se time ne opterećujem, već ću raditi bod po bod, meč po meč i sve će biti fokusirano na moju izvedbu. Ako će ono što ću prezentirati biti dobro onda će i medalja doći - istaknuo je Garibović.

Ova godina bit će ispunjena brojnim obvezama, među ostalim i nastupom na Europskom prvenstvu.

- Uz sudjelovanje na desetak turnira Premier Lige i Serije A, na kojima će se skupljati bodovi za plasman na Olimpijske igre, krajem ožujka u španjolskoj Guadalajari održat će se Europsko prvenstvo, a krajem lipnja u Minsku u Bjelorusiji na rasporedu su 2. europske igre, za koje će se trebati kvalificirati preko rang liste i rezultatom na Europskom prvenstvu - zakjučio je Garibović.