Elitna liga: Razvitak nastavlja remetiti planove vodećim ekipama prvenstva Foto: Martin Novosel/Arhiva VV/Ilustracija

Elitna liga: Razvitak nastavlja remetiti planove vodećim ekipama prvenstva

| 5.11.2023. u 17:11h | Objavljeno u Sport

Razvitak je najveća enigma Elitne lige, počeli su prvenstvo sa pet poraza u šest kola i bili zakovani za dno tablice, a u posljednjih šest kola su upisali četiri pobjede i dva poraza i drže respektabilno osmo mjesto na tablici. Tri od te četiri pobjede stigle su protiv vodećih ekipa lige, četvrtoplasiranog Jalžabeta, drugoplasiranog Nedeljanca i danas protiv trećeplasiranog Poleta (T). Polet (T) je bio u jednom trenu i vodeća momčad lige, a u sklopu nedjeljne utakmice 12. kola koju su igrali na domaćem terenu protiv Razvitka, izgubili s 3:2.

Razvitak je poveo 2:0 golovima Ivana Vagjunca u 21. minuti i Alberta Sinanija u 45. minuti i s tim vodstvom se išlo na odmor. Odmah na startu drugog poluvremena u 46. minuti, Polet (T) je smanjio na 2:1 pogotkom Renata Sakača, ali Alberto Sinani je svojim drugim golom opet vratio dva gola prednosti Razvitku u 56. minuti, dok je konačnih 3:2 postavio Karlo Šimek pogotkom u 68. minuti susreta.

I dok je utakmica u Tuhovcu imala iznenađujući ishod, druga dva favorita nisu dozvolili iznenađenje. Nedeljanec je na domaćem terenu prilično uvjerljivo svladao Ivančicu sa 5:0. Petar Rog je zabio pogodak za 1:0 u 4. minuti, na 2:0 je povisio Niko Blaguški koji je bio strijelac u 35. minuti, a isti igrač je zabio i pogodak za 4:0 u 63. minuti, dok je Tomislav Medved bio strijelac pogotka za 3:0 i 5:0 u 57. minuti i 79. minuti susreta.

Bednja je također opravdala status favorita u Cestici i svladala domaći Polet (C) sa 4:2. Bednja je povela pogotkom Leonarda Žutog u 17. minuti, Alen Vori je pogotkom u 43. minuti izjednačio na 1:1, Dino Pomper u 45. minuti ponovno vraća goste u 2:1 vodstvo. Domaćin se ne predaje i vraća egal pogotkom za 2:2, strijelac je bio Matija Šenkiš, ali Bednja pogotcima Antea Kuljija u 72. minuti i Patricka Oliveire de Almeide u 90+2 minuti susreta osigurava nova tri boda i ostanak na prvom mjestu tablice. Bednja je susret završila s igračem manje, Fran Cepanec Fran je dobio dva žuta kartona, prvi u 36. minuti i drugi u 37. minuti, oba zbog nesportskog ponašanja.