Bivši hrvatski reprezentativac Blaženko Lacković do ljeta je igrač njemačkog Kiela

EKSKLUZIVNO Blaženko Lacković: Hrvatska vrijedi više od četvrtfinala na SP-u

| 18.1.2017. u 12:19h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Novomarofska haubica Blaženko Lacković (36) nastupe hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj prati u sjevernoj Njemačkoj, u gradu Kielu, gdje s istoimenim klubom odrađuje pripreme za nastavak Bundeslige. Prošla je godina dana od kada je Lac dres Vardara zamijenio s dresom Kiela.

- Zadovoljan sam što sam se odlučio za dolazak u Kiel, jer prvih nekoliko mjeseci bilo mi je super, igrao sam dobro i htio sam ponovno okustiti Bundesligu, a THW Kiel ipak je rukometni brend. Isto tako ostaje žal za Vardarom, gdje mi je također bilo jako lijepo, u klubu koji raste i koji je spreman za vrh Europe. S jedne strane žao mi je što sam morao napustiti Vardar, jer sam htio pokušati napraviti veliku stvar, da klub po prvi puta u svojoj povijesti igra Final four Lige prvaka, a s druge strane poziv Kiela ima težinu i ne odbija se  - napomenuo je Lacković.

Primarni cilj hrvatske reprezentacije na SP-u, prema riječima izbornika Željka Babića, je što veća i bolja selekcija igrača za EP 2018 u Hrvatskoj, a minimalni cilj je četvrtfinale koji se treba ostvariti, istaknuo je hrvatski izbornik uoči odlaska u Franusku.

- Cilj je jako dobro postavljen, jer nema pritiska i tenzija, ekipa realno vrijedi četvrtfinale, a po mom mišljenju momčad vrijedi i za više od četvrtfinala, samo što je teško reći kako će pojedinci reagirati na Svjetskom prvenstvu. Što se tiče vanjskih igrača imamo širinu i raznovrsnost, imamo brze i fizički malo jače igrače, dobru obranu, u koju je vraćen Musa, imamo i tri podjednako kvalitetna golmana, kao i dva odlična lijeva krila. Dugoročno imamo jako dobru, potentnu, brzu ekipu, s Duvnjakom kao liderom - mišljenja je Lacković.

 

Opširnije čitajte u novom tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti....