Članovi HK Ludbreg na turniru u Petrinji

Dva zlata i tri bronce za ludbreške hrvače na Memorijalu Mirko Kosmat u Petriniji

| 26.11.2017. u 10:19h | Objavljeno u Sport

Na jučerašnjem 11. Memorijalnom turniru u hrvanju "Mirko Kosmat" u Petriniji ludbreški su hrvači ostvarili zapažene rezultate. U konkurenciji 150 natjecatelja iz 20 klubova, koji su na ovaj turnir došli iz Slovenije, BiH, Mađarske, Srbije i naravno Hrvatske, HK Ludbreg se predstavio s 8 hrvača, a osvojene su 2 zlatne i tri brončane medalje.

Natjecanje se odvijalo u 4 starosne skupine, a u konkurenciji početnika do 33 kg, Rene Dulikravić je s tri pobjede došao do bronce. Kod mlađih dječaka nastupili su Florijan Varović do 33 kg i Neo Jagić-Varga do 54 kg. Florijan je osvojio brončanu medalju, dok je Neo izgubio borbu za broncu i na kraju završio peti.

U uzrastu starijih dječaka Elvis Oršuš u kategoriji do 66 kg, nakon uvodne pobjede izgubio je u sljedećem kolu što ga je svrstalo na 7. mjesto. Berislav Varović maestralno je odradio sve svoje borbe i u kategorji do 85 kg, osvojio je zlatnu medalju, pobjedivši u finalu mađarskog predstavnika. U kadetima Filip Matijević do 69kg uspio je doći do bronce, što nije uspjelo Draženu Oršušu u kategoriji do 76, koji završio četvrti.

David Čurila dosta je uvjerljivo osvojio zlato i ponovo je skrenuo pozornost na sebe odličnim borbama te potvrdio da je u kategoriji do 63 kg u samom hrvatskom vrhu. U ekipnom poretku HK Ludbreg bio je šesti u konkurenciji 20 klubova. Ekipu su vodili trener Ignac Horvat te predsjednik kluba Nino Dulikravić.