Dva kluba spojena u NK Dubravka - Zagorac

| 12.7.2016. u 10:44h | Objavljeno u Sport

Na inicijativu Športske zajednice Općine Gornji Kneginec u Turčinu je održana Izvanredna skupština Nogometnog kluba „Dubravka“ na kojoj je donesena odluka o spajanju s NK „Zagorac“ u novi zajednički klub, koji će se u nogometnoj sezoni 2016 /2017 natjecati u Prvoj županijskoj ligi pod imenom NK „Dubravka – Zagorac“.

Klub će trenirati i igrati utakmice na oba igrališta, i u Turčinu i u Donjem Knegincu, dok će se u veteranskoj ligi nastaviti natjecati zasebno veterani NK Dubravke i NK Zagorca.

Na skupštini je izabrano vodstvo novog kluba NK Dubravka-Zagorac. Za predsjednika je izabran Damir Keretić, dopredsjednici Mario Kaniški i Miroslav Rožić, dok će funkciju tajnika obnašati Kristijan Novak. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Dubravko Prahić, a za članove Ivan Kobzinek i Ivan Trtinjak.

Spajanjem klubova dobiti će se na kvaliteti i pojačanoj konkurenciji igrača s područja Općine Gornji Kneginec, a par alelno s time pojačati će se rad ionako dobro organizirane „Škole nogometa“ sa licenciranim trenerima koji će raditi sa mlađim uzrasnim kategorijama na nogometnom igralištu Zagorac u Donjem Knegincu.

Skupštini je bio nazočan i općinski načelnik Goran Kaniški, te njegov zamjenik Robert Đuranec koji su pohvalili dogovor dvaju klubova i spajanje u jedan klub, te je načelnik nazočnima prenio stav članova Općinskog vijeća koji su podržali spajanje.

Sredstva koja su oba kluba dobivala iz općinskog proračuna neće se smanjivati s obzirom da je sada samo jedan klub, već upravo suprotno, povećati će se izdvajanje iz proračuna za NK „Dubravka-Zagorac“ kako bi se dodatno povećala kvaliteta rada, prije svega s mlađim uzrasnim kategorijama.