Kristijan Đurasek bio je pobjednik druge etape utrke Tour of Croatia Foto: KL-Photo

Đurasekov team sutra će odlučiti hoće li Varaždinac nastaviti Tour of Croatia

| 20.4.2017. u 21:34h | Objavljeno u Sport

Loše je sreće trećeg dana natjecanja bio dotad vodeći u ukupnom poretku utrke Tour of Croatia, hrvatski biciklist član UAE Team Emirates, Kristijan Đurasek. Varaždinac je pao kod Pakoštana, otprilike 45 kilometara prije kraja dionice, no uspio je završiti etapu, na 112. mjestu, s dvjema minutama i 32 sekundama zaostatka.

Po ulasku u cilj otišao je na liječnički pregled, službeni nalaz je pokazao da ništa nije slomljeno te se čeka službena objava njegovog tima hoće li sutra nastaviti utrku.

Za UAE Team Emirates ovo je bio posebno težak dan jer je pao i Sacha Modolo, inače favorit za pobjedu u trećoj etapi. Sprinterskog je specijalista u ambiciji za drugu pobjedu u tri dana utrkivanja po Hrvatskoj onemogućio pad taman pred ulazak u posljednja tri kilometra dionice, nakon što je zapeo za rubnik iza pravokutnog zavoja u jednoj uskoj zadarskoj uličici.

Iako se situacija činila vrlo dramatičnom, Modolo se pokazao sposobnim sjesti na bicikl i dovesti se do cilja. Kako se pad dogodio na više od tri kilometra prije cilja, ostao je Talijan izvan pobjedničkog vremena, upisavši zaostatak od gotovo četiri i pol minute.

Vodstvo u ukupnom poretku preuzeo je španjolski biciklist Caje Rural-Seguros, Jaime Roson. Vincenzo Nibali (Bahrain Merida Pro Cycling Team) i dvojac iz CCC Sprandi Polkowica – Jan Hirt i Felix Großschartner – nakon Đurasekova su pada ostali prvi pratitelji i trenutno najbolje plasirani u generalnom poretku.

Četvrta etapa Tour of Croatia, dužine 171 kilometar, voziit će se sutra od Crikvenice do Umaga. Najvjerojatniji njen rasplet bit će sprinterski višeboj u novome grupnom finišu, premda pokušaji ranih odvajanja nisu isključeni.