Zanimljiva osmina finala, danas susreti četvrtfinala!

| 2.1.2016. u 14:48h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Od 10 novogodišnjih utakmica osmine finala, njih četiri je otišlo u produžetak, od toga tri su odlučivane šestercima, četiri okončane tek s pogotkom razlike! Osmina finala bila je doslovno – spektakularna! Uz više od 800 gledatelja na tribinama!

Već je prva utakmica, veterana Sračinca i Slobode, imala dva preokreta, od 0:1 do 2:1 pa opet poravnanja dvije minute prije kraja drugog produžetka, na kraju su presudile četiri serije šesteraca za plasman Sračinca u današnje četvrtfinale.

Nakon toga luuudo dobra utakmica Teatro Sokola (od osmine finala pod imenom Podravski list) i Jelene Trade iz Subotice Podravske, bilo je puno tempa i borbenosti, ali bez pogodaka – opet su odlučivali penali, u kojima su Grgić i Horvat bili nekoncentrirani, a El Saleh i Pavlović precizni, za prolaz među osam najboljih u samo dvije serije.

Neočekivano, i Svježa jaja Vuk (Čehovec) i Optika Kiraly (Lendava, SLO) otišli su u produžetke, iako je sraz tih istih suparnika u skupini završio s glatkih 5:1 za ekipu iz Čehovca. Sad su se Slovenci dva puta vraćali iz rezultatskog minusa, da bi ipak tri minute prije kraja drugog produžetka Radiković donio pobjedničkih 3:2 Svježim jajima.

Big Bang Team i Kontrol Biro „preslikali“ su utakmicu Podravskog lista i Jelena Tradea, ali uz još možda malo više angažmana i tempa. I opet je bilo 0:0, a „presudio“ je maestralni Mario Švigir na golu Big Banga, uspješniji od nekadašnjeg vratara Varteksa Miroslava Koprića.

Ljepotica dana bio je, kao što smo i očekivali u najavama, varaždinski derbi Automobil Lončar & Ducati – Tornado, pred prilično popunjenim tribinama Arene. Lončarovci su se kao i protiv Texasa vraćali iz minusa, Jagačić je naime doveo Tornado u vodstvo, Ribić je na samom kraju prvog poluvremena izjednačio. U nastavku ipak nova dva pogotka branitelja naslova (Piskać, Ribić), ali je dramu vratio Hojski, krasnim pogotkom u rašlje – 3:2, četiri minute prije kraja.

Dvije minute prije kraja jedan sporan detalj, ostala je dvojba je li Jertec izgubio loptu čisto ili pod prekršajem, „zlo“ je ispalo što je ta akcija završila pogotkom Hruškara za 4:2, uz burno negodovanje igrača Tornada, ponajviše Nikole Šafarića. Ubrzo je Lončar nekoncentriranim „tornadovcima“ zabio i petog (Piskać), Šafarić je tek u zadnjoj minuti ublažio poraz na 5:3.

U zadnjim utakmicama osmine finala seniorskog turnira adrenalin na tribinama kao da je malo pao, iako to te utakmice nisu zaslužile svojom kvalitetom. Junajted Interijeri Šestak jednim su jedinim pogotkom (Karlo Šimek) izbacili odlični Lexi, a MIP Weyland je na krilima fantastičnog Krasniqija, a posebno Soksera, s 2:1 pobijedio trnovečki Auto Florijanić. Uz napomenu da su gledatelji vidjeli tri – doslovno – eurogola, od kjih je onaj pobjednički Šoštarića iz voleja u suprotne rašlje možda i - pogodak turnira!

U veteranskoj osmini, osim Sračinca, prošao je i branitelj naslova Ducati Componenti, ali puno teže od očekivanog, bilo je tek 3:2 protiv Bilikuma petkom. Odigrane su i prve dvije utakmice četvrtfinala veteranskog turnira; u prvom je koprivnički OPG Radiček Petgrad Niko Trade jedva slomio sjajan otpor PVC Stolarije Brlek tek za minimalnih 1:0 Koprivničana, a u drugom je lanjski finalist CB Bilikum preokrenuo 0:1 Lepoglave (Kušter) u 3:1 pobjedu za polufinale, golovima Gavranovića i dva puta đorđevića, oba puta nakon vrhunskih asistencija Šafarića.

PETAK, 01.01.2016. – OSMINA FINALA

REZULTATI UTAKMICA
15:00    (VET) NK SLOBODA VETERANI – NK SRAČINEC VETERANI     2:2 (p. 5:6)
15:40    PODRAVSKI LIST TEATRO (Zagreb) – JELENA TRADE (Subotica Podravska)    0:0 (p. 2:0)
16:20    (VET-ČF) PVC STOLARIJA BRLEK (Cerje) – OPG RADIČEK PETGRAD NT (Kc)    0:1
17:00    SVJEŽA JAJA VUK (Čehovec) – OPTIKA KIRALY (Lendava, SLO)    3:2 (2:2, pr.)
17:40    (VET) DUCATI COMPONENTI & VIZ-EX – BILIKUM PETKOM    3:2
18:20    BIG BANG TEAM (Zagreb) – KONTROL BIRO (Zagreb)    0:0 (p. 3:2)
19:00    (VET-ČF) LEPOGLAVA VETERANI – CB BILIKUM (Varaždin)    1:3
19:40    AUTOMOBIL LONČAR & DUCATI  (Vž) – TORNADO (Lepoglava, Vž)    5:3
20:20    JUNAJTED INTERIJERI ŠESTAK (Varaždin) – TC LEXI (Klenovnik)    1:0
21:00    AUTO FLORIJANIĆ (trnovec) – MIP WEYLAND (Pušćine)    1:2

Odmora nema, danas je – od 16 sati – na rasporedu još atraktivnije četvrtfinale! Odmah na startu programa veliki zagorsko-slovenski derbi ASO Ponos – Grosuplje avto, treći s Kutije šibica na pobjednika Varaždina od prije tri godine. Big Bang Team je u drugom četvrtfinalu favorit protiv Svježih jaja Vuk, međutim od sastava iz Čehovca još uvijek ono najbolje tek očekujemo, a ipak je u pitanju sraz lani druge i treće momčadi varaždinskog turnira. Treća utakmica dana bit će nova veteranska poslastica, sraz dviju papirnato najjačih momčadi turnira, po nekima finale prije finala.

S jedne strane CB Star'S & Krovišta Bosilj & LA-GO keramika (Švigir, Suvajac, Čuljak, Čivrag, Hertl, Đulvat, Možanić, Stolnik...), s druge branitelj naslova Ducati & Viz-Ex (Škerbić, Štefulj, Vincetić, Ribić, Ricardo, Regvar, Štrok, Jakirević...). Slijedi treće seniorsko četvrtfinale, MIP Weyland sa Sokserom i Krasniqijem na Krasniqijevu staru škvadru, branitelja naslova Automobil Lončar & Ducati, potom i završno seniorsko četvrtfinale, Podravski list Teatro – Junajted Interijeri Šestak. Sve jedna bolja utakmica od druge, a za kraj zadnje veteransko četvrtfinale, Sračinec – Cojones (Lepoglava).   

SUBOTA, 02.01.2016. – ČETVRTFINALE

RASPORED UTAKMICA
16:00    ASO PONOS (Krapina) – GROSUPLJE AVTO (Grosuplje)
16:50    SVJEŽA JAJA VUK (Čehovec) – BIG BANG TEAM (Zagreb)
17:40    (VET-ČF) STAR'S & BOSILJ & LA-GO – DUCATI / BILIKUM PETKOM
18:20    MIP WEYLAND (Pušćine) – AUTOMOBIL LONČAR & DUCATI (Varaždin)
19:10    PODRAVSKI LIST TEATRO (Zagreb) - JUNAJTED INTERIJERI ŠESTAK (Vž)
20:00    (VET-ČF) SRAČINEC VETERANI – COJONES (Lepoglava)