Dosadašnji zadnji vezni igrač Al-Ittihada pojačao momčad Varaždina

| 13.7.2019. u 21:26h | Objavljeno u Sport

Na službenom facebook profilu Nogometnog kluba Varaždin objavljeno je da je Jamal Bajandouh (26 godina, 180 centimetara), dosadašnji zadnji vezni igrač prvoligaša Al-Ittihada iz Saudijske Arabije, novi je igrač momčadi Varaždina. Bajandouh je ugovor s varaždinskim klubom potpisao na dvije godine i bit će veliko pojačanje za momčad trenera Borimira Perkovića u predstojećoj prvoligaškoj sezoni.

Bajandouh se Al-Ittihadu priključio kao 13-godišnjak, u veljači 2012. potpisao je za engleski Wimborne Town Football Club, a tri mjeseca kasnije potpisao je ugovor s AFC Bournemouthom. U ljeto 2013. Bajandouh se vratio u Saudijsku Arabiju te se ponovno priključio Al-Ittihadu. Za tu je momčad odigrao 105 utakmica i postigao 3 gola.

Al-Ittihad je klub koji se natječe u prvoj nacionalnoj ligi Saudijske Arabije, pri čemu je osvojio 8 naslova prvaka i tri azijska prvenstva, a klub, koji je osnovan 1927. godine, u svojim vitrinama ima 33 trofeja. Bajandouh je za najbolju reprezentaciju Saudijske Arabije debitirao 30. ožujka 2015. godine, odigravši prvo poluvrijeme susreta u kojem su pobijedili Jordan rezultatom 2:1.