FOTO Čehok ugostio novinare i poručio da je zadovoljan dosadašnjom suradnjom

M.P./Varaždinske vijesti | 3.1.2018. u 12:48h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnici Grada Varaždina danas su organizirali već tradicionalni novogodišnji susret s novinarima koji prate rad gradske uprave.

Veliki broj okupljenih novinara, ali i glavnih urednika i direktora medijskih kuća koje djeluju na području grada Varaždina pokazatelj je, poručio je gradonačelnik Ivan Čehok, dobre međusobne suradnje.

- Uvijek ističem da smo mi u zajedničkom poslu, odnosno u obavještavanju i služenju javnosti, novinari na svoj, a gradska uprava na svoj način. Puno je medijskih kuća u Varaždinu i dobro je što su raznovrsne, bilo vlasnički, bilo svjetonazorski, i mi ćemo uvijek biti otvoreni za sva pitanja i informacije. Namjera i svrha onoga što radimo jest da javnost o svemu bude na vrijeme obaviještena - poručio je.

No, dodao je kako se neće ustručavati nazvati novinara ili urednika ukoliko će smatrati da je neka informacija prenijeta na pogrešan način.

- Naravno da novinar ima pravo na svoj stav, ali ako mislimo da informacija nije točna ili je prenijeta na pogrešan način, to ćemo i reći. Nemojte to shvatiti kao pritisak ili miješanje već kao način komunikacije. Bit će pritom nesuglasica, no to je prirodno u poslu - poručio je Čehok dodavši da će novinari ove godine imati puno posla s obzirom na brojne projekte koji slijede u Varaždinu, počevši od Aglomeracije i dogradnje Tehnološkog parka Varaždin pa do obnove dječjih vrtića i škola.

Kao i Čehok, i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan zadovoljan je suradnjom s medijima u proteklih šest mjeseci.

- Iznenadio me broj predstavnika medija, i to ne samo novinara, već i glavnih urednika i direktora i mislim da je ovo možda najposjećenija pressica na kojoj sam bio. Inače, suradnja je bila dobra, no uvijek se teži da bude bolje. Ipak, mislim da je 99 posto vas novinara bilo nepristrano i objektivno i očekujem da će tako biti i ove godine - napomenuo je Habijan. 

Nakon kratkog susreta u Gradskoj vijećnici, druženje s novinarima nastavljeno je na "kućicama" na Adventu.