FOTO: Djeca iz Općine Bednja i Grada Lepoglave na 4. "Poletnim sportskim igrama" u Videmu

| 29.8.2018. u 16:39h | Objavljeno u Sport

U slovenskom Videmu na 4. po redu "Poletnim sportskim igrama" okupilo dvjestotinjak djece iz Općine Videm i susjednih joj slovenskih općina te Grada Lepoglave i Općine Bednje.

Poletne zabavne igre svojevrsni su nastavak dugogodišnjeg projekta Otvorene zabavne škole nogometa u kojem je Lepoglava sudjelovala od 2004. godine. Zahvaljujući općinama i Gradu Lepoglavi, koji financijski podupiru projekt Poletnih sportskih igara, djeci je omogućen nastavak druženja uz sport.

Upravo su sa ciljem druženja i poticanja djece na bavljenje sportom prije četiri godine pokrenute "Poletne zabavne igre" na kojima se djeca tijekom tri dana upoznavaju, druže i bave raznim sportskim disciplinama. Tako će biti i ove godine. Druženje djece, pod paskom njihovih voditelja-trenera, traje od 28. do 30. kolovoza.

U tom će se periodu na sportskim terenima u Videmu, ali i na bazenima u Maloj Nedelji, djeca, kroz druženje, baviti raznim sportskim disciplinama ( nogomet, frizbi, golf, gimnastika …).

Na "4. Poletnim sportskim igrama" sudjeluje i 50-ak djece iz osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice. Sve njih te njihove voditelje i trenere, kao i sudionike iz drugih škola, na otvaranju su igara pozdravili domaćini iz OŠ Videm te čelni ljudi jedinica lokalnih samouprava koje financijski podupiru projekt.

Ispred Grada Lepoglave učinili su to gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Hrvoje Kovač. Tijekom otvaranja igara sudionike igara posjetili su i slovenski sportaši – članovi mlade slovenske rukometne reprezentacije koji su nedavno osvojili zlatnu medalju na europskom rukometnom prvenstvu te svjetski prvak u ski crossu Filip Flisar.

Galerija slika