Dinamov Trophy Tour sutra u Varaždinu od 10 do 12 sati

| 14.7.2017. u 16:02h | Objavljeno u Sport

GNK Dinamo nastavlja s turnejom po Hrvatskoj povodom 50. obljetnice osvajanja Kupa velesajamskih gradova. Trophy Tour održat će se u subotu u Varaždinu, na središnjem Trgu kralja Tomislava, od 10 do 12 sati.
 
U Varaždinu će se s građanima družiti legendarni igrači Dinamove generacije '67. Branko Gračanin i Marijan Čerček. Od 10 do 12 sati će na Trgu će biti izložen trofej KVG-a iz 1967. godine i lopta iz finala protiv Leeds Uniteda.

Uz fotografiranje s prekrasnim pokalom i legendama Dinama na Trgu, navijači će se i ovoga puta moći učlaniti u klub uz posebne pogodnosti, zaigrati stolni nogomet ili kupiti prigodne ''1967'' suvenire, a organizatori su pripremili i nagradne igre za posjetitelje.

Modri klub posjetit će čak 16 gradova diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine u sklopu ove turneje, a finale će biti 6. rujna u Zagrebu. Kup Velesajamskih gradova održavao se od 1955. -1971. godine, a onda je prerastao u Kup UEFA-e.

O njegovoj snazi najbolje govore imena klubova koji su ga osvajali: Barcelona tri puta, Valencia i Leeds United po dva puta, dok su Roma, Real Zaragoza, Ferencvaros, Dinamo, Newcastle United i Arsenal po jednom digli pobjednički pehar ovog natjecanja.

Najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa dogodio se 6. rujna 1967. godine, nakon što je Dinamo u uzvratnoj utakmici finala u Leedsu odigrao 0:0, a u prvom susretu u Zagrebu Plavi su pogocima Čerčeka i Rore slavili protiv Leeds United s 2:0. Tadašnji predsjednik FIFA-e, Sir Stanley Rous, predao je trofej kapetanu Slavenu Zambati.