Dinamo i Rijeka večeras u Varaždinu igraju finale Kupa Foto: Hrvatski nogometni savez

Dinamo i Rijeka večeras u Varaždinu igraju finale Kupa

| 31.5.2017. u 09:09h | Objavljeno u Sport

Novi hrvatski prvak Rijeka i viceprvak Dinamo večeras će u Varaždinu na stadionu Varteksa, odlučivati o osvajaču drugog klupskog trofeja ove sezone, Rabuzinovog sunca.

Rijeka je do sada tri puta osvajala Rabuzinovo sunce i to 2005. godine, kada je u dvije utakmice pobijedila splitski Hajduk, 2006. godine, kada je u finalu, u dva susreta bila bolja od Varteksa (4:0,1:5), te 2014. godine, kada je u dva susreta nadigrala Dinamo. Zagrebčki Modri branitelji su naslova, a Kup su do sada osvajali 14 puta.

- Velika je privilegija igrati u finalu Kupa, a pamte se samo pobjednici. Iza nas je teška sezona, ali razmišljamo pozitivno, uz puno poštovanje prema suparniku. Moji nogometaši znaju odraditi posao, podnijeti pritisak, a iako se Dinamo prometnuo u favorita, mislim da smo mi pokazali da se možemo nositi s njima - rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

- Nadam se da Dinamo može ponoviti predstavu od prije nekoliko dana, premda sam svjestan da će to biti potpuno drugačija utakmica i moramo biti pametni i koncentrirani tijekom svih 90 minuta. Mislim da se ove momčadi vrlo dobro poznaju i teško se možemo iznenaditi nečim novim - naglasio je trener Dinama Ivajlo Petev.

Susret će na stadionu Varteksa početi u 20 sati i 15 minuta.