Članovi AIK-a iz Varaždinskih Toplica na turniru u Mađarskoj

Devet članova AIK-a osvojilo šest medalja na jakom turniru u Mađarskoj

| 26.9.2017. u 11:52h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Članovi Karate kluba AIK iz Varaždinskih Toplica sudjelovali su na jakom međunarodnom full contact kyokushin karate turniru u Šiklošu u Mađarskoj. Sudjelovalo je 300-tinjak natjecatelja iz Mađarske, Slovačke i Hrvatske. Turnir je bio izlučni za sastav mađarske reprezentacije za Europsko prvenstvo, pa je konkurencija bila još oštrija.

Devet natjecatelja AIK-a uspjelo je osvojiti čak šest medalja, od čega tri srebra i tri bronce. Lana Šebrek Blažotić je kod mlađih djevojčica nakon dvije uvjerljive pobjede od 5:2 i 6:2 u finalu izgubila tek nakon produžetaka 1:3 i tako osvojila prvo srebro.

Lana Kalničanec je kod djevojčica također dobrim borbama u svojoj kategoriji došla do srebra, kao i Marko Dvorski kod starijih dječaka gdje je nakon dvije pobjede od 2:0 nespretno izgubio u posljednjoj borbi.

Bronce su dobrim nastupima dodali Marin Šebrek kod starijih dječaka, Marta Ivanek kod starijih djevojčica i Nikolina Pantaler kod seniorki U-22 u teškoj kategoriji.

Klub su vodili glavni trener Saša Josip Milec i pomoćna trenerica Marinela Belavić. Nakon uspješnog otvaranja sezone slijedi turnir u Zaprešiću 7. listopada.