Mladi hrvač Vindije Jan Siročić i ove će sezone dobiti priliku u seniorskoj momčadi Vindije Foto: Krešimir Đurić

Derbijem protiv Sesveta hrvači Vindije večeras kreću u obranu naslova prvaka

| 17.3.2018. u 14:23h | Objavljeno u Sport

Mečevima 1. kola ovog vikenda, počinje nova sezona u Premijer hrvatskoj hrvačkoj ligi. Ove sezone, liga će brojati šest klubova, Petrinja, Sesvete, Sesvetski Kraljevec, zagrebački Metalac, Sisak i aktualni prvak države, varaždinska Vindija.

- U novo prvenstvo krećemo fokusirani na domaće, kvalitetne hrvače, koji su spremni dati doprinos u nastojanju da pokušamo obraniti lanjski naslov prvaka. U odnosu na prošlu sezonu Danijel Janečić i Neven Žugaj više nisu u klubu, a priključio nam se samo jedan hrvač i to Alen Fodor iz Koprivnice. Kvaliteta lige ove će godine biti puno veća nego lani, jer osim što imamo jednu momčad više u natjecanju i klubovi su se dosta pojačavali, tako da će liga biti zanimljiva za gledatelje i teže će se doći do naslova. Očekujem da će biti dosta neriješenih mečeva, Sesvete, Sesvetski Kraljevec, Petrinja i Vindija imaju dosta podjednake ekipe i odlučivat će nijanse te mudrost trenera u sastavljanju ekipe - naglasio je trener Vindije Andrija Barić.

Novost od ove sezone je da će se umjesto u dosadašnjih osam, borbe odvijati u deset težinskih kategorija.
- Ekipe koje su ozbiljne i s ambicijama za vrh neće si dozvoliti da imaju problema s kategorijama i sigurno su se dobro ekipirali, a jedino se bojim kako će svoje ekipe sastaviti Sisak i Metalac. Da bi meč bio regularan klub mora imati predstavnike u najmanje osam kategorija, u suprotnom meč će imati prijateljski karakter, a pobjeda će pripasti ekipi koja će imati potreban broj hrvača - napomenuo je Barić.

Liga je podijeljena na proljetni i jesenski dio, a u 1. kolu,17./18. ožujka, Vindija će biti gost Sesveta. U 2. kolu, koje je na rasporedu 7./8. travnja, Vindija će, najvjerojatnije u subotu, 7. travnja u 18 sati u Graberju, ugostiti Metalac, 3. kolo 21./22. travnja Vindiji donosi gostovanje kod Siska, u 4. kolu, 12./13. svibnja, varaždinski će hrvači dočekati Sesvetski Kraljevec, a u 5. kolu, 19./20. svibnja, Varaždinci će biti gosti Petrinje.

- Odmah na početku prvenstva očekuje nas izuzetno težak meč, jer Sesvete imaju široku ekipu. Od zvučnijih imena, imaju tri standardna seniorska reprezentativca Božu Starčevića, Danijela Janečića i Dominika Etlingera, mlađeseniorskog reprezentativca Ivana Hukleka i Tonija Bralu, tako da mogu sastaviti odličnu ekipu. Nadamo se rezultatu 5:5 - zaključio je trener Vindije Andrija Barić.

Meć će u Sesvetama početi večeras u 19 sati.