Tomislav Špruk pridodao je svojih 5 golova u večerašnjoj pobjedi nad Spačvom Foto: Krešimir Đurić

Dabrovi Ligu za prvaka okončali pobjedom u Vinkovcima nad Spačvom

| 1.6.2018. u 20:46h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Momčad GRK Varaždina 1930 je u susretu 10., posljednjeg kola Premijer rukometne Lige za prvaka večeras u Vinkovcima pobijedila domaću Spačvu 27:26, poluvrijeme 17:12 za domaćina i to golom Jakova Vrdoljaka u posljednjim trenucima susreta.

U rezultatski nevažnoj utakmici za Dabrove, koji su i prije posljednjeg kola osigurali 4. mjesto u prvenstvu, koje slijedeće sezone vodi u europski Kup EHF-a, najučinkovitiji u redovima GRK Varaždina 1930 bili su Filip Glavaš s 9 golova, od kojih 4 s linije 7 metara, 5 je pridodao Tomislav Špruk, a četiri Ante Marić.

Kod Spačve, koja je bila u vodstvu od 4. minute utakmice (2:1), a najveću su prednost od 6 golova imali na poluvremenu, najučinkovitiji su bili Marko Nađ sa 7 i Marin Jurić sa 6 golova. Dabrovi su rezultat, drugi put na susretu, uspjeli izjednačiti u 59. minuti, kada je na semaforu bilo 26:26, a gol odluke postigao je Jakov Vrdoljak.

Inače, bila je to posljednja utakmica u kojoj je Dabrove s klupe vodio trener Željko Čagalj, koji je sporazumno raskinuo suradnju s GRK Varaždinom 1930.