Dabrovi će danas debitirati pred svojim navijačima u novoj sezoni Foto: Dražen Novosel

Dabrovi favoriti u današnjoj utakmici sa Zametom, ali to trebaju i potvrditi na parketu

| 30.9.2017. u 08:42h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Momčad GRK Varaždina 1930 će danas u sklopu 2. kola Premijer rukometne lige ugostiti riječki Zamet. Dabrovi su na otvaranju nove sezone u Premijer ligi prošle subote pobijedili u Zagrebu vrlo dobru momčad Metalca, rezultatom 24:21 (11:8).

- Pobijedili smo u teškoj, pravoj ligaškoj utakmici, protiv dobrog domaćina, koji u svojim redovima ima puno iskusnih igrača. Kriterij dobre obrane i potpore vratara bio je na dobrom nivou, a iz toga smo postigli pet - šest laganih golova, a što mora biti forte ove ekipe, jer pogotovo u gostima ne možete dobiti utakmicu ako se stalno napada na pozicijsku obranu. Moramo se veseliti pobjedi i jer smo pokazali da smo homogena grupa, ali i svjesni da imamo još dosta prostora u svim segementima igre - rekao je trener Dabrova Željko Čagalj, komentirajući prvi ovosezonski susret.

Ključ pobjede nad Metalcem bila je igra u obrani varaždinskog sastava.
- Kada se u gostima primi samo 21 gol, onda se ne može izgubiti utakmica. Imamo jaku mladu momčad, koja je neiskusna i prekratko vrijeme je zajedno. Postoji nepisano pravilo da za uigravanje obrane treba pola sezone, a za napad sezona. Ulazak u prvenstvo s pobjedom nam je psihološki vjetar u leđa - naglasio je Čagalj.

Današnji susret s riječkim Zametom igrat će se u dvorani na Dravi od 18 sati
- Ne trebamo bježati od uloge favorita, ozbiljno ćemo se pripremiti i napravit ćemo sve da pobijedimo - zaključio je trener Čagalj.