Tihana Vusić i Jurica Kavran potvrdili su položaj u Top 50 najboljih parova na svijetu Foto: spk varaždin

Članovi SPK Varaždin Tihana Vusić i Jurica Kavran peti u Budimpešti

| 4.5.2017. u 08:59h | Objavljeno u Sport

U Budimpešti je održano veliko međunarodno natjecanje u sportskom plesu „Buda Open 2017“ u organizaciji Dance Sport Art kluba i svjetske sportsko plesne federacije WDSF. Natjecanje je održano u prekrasno uređenoj dvorani, u odličnoj atmosferi i pred brojnom publikom, koja je zdušno bodrila sve natjecatelje.

Na tom prestižnom natjecanju nastupili su Tihana Vusić i Jurica Kavran iz SPK Varaždin. U njihovoj starosnoj kategoriji Youth (Starija mladež) konkurencija je bila vrlo jaka, s natjecateljima iz desetak europskih zemalja. Natjecanje je započelo s osminom finala 40 prijavljenih parova u latinsko-američkim plesovima, koje su odličnim nastupom prošli i plasirali se u četvrt finale s 25 parova, a zatim i u polufinale s 14 najboljih parova.

Otplesavši na vrlo visokoj razini, plasirali su se u finale zajedno s tri para iz Češke i dva para iz Rumunjske. Finale je bilo vrlo izjednačeno, a varaždinski je par na kraju zauzeo peto mjesto, iako je ostao dojam da su trebali ostvariti još bolji rezultat. U standardnim plesovima, u iznimno jakoj konkurenciji parova iz samog svjetskog vrha, Vusić i Kavran su uspješno prošli osminu finala s 33 para i četvrtfinale s 24 para, te se plasirali u polufinale 12 najboljih parova, ali se ipak nisu uspjeli probiti u finale,već su natjecanje završili na devetom mjestu.

S osvojenim bodovima za svjetsku rang ljestvicu Vusić i Kavran su potvrdili položaj u Top 50 najboljih parova na svijetu. Vusić i Kavran očekuje nastup na WDSF turniru u Zagrebu, kojim se glavni grad Hrvatske vraća na kartu najvećih svjetskih natjecanja nakon sedam godina, a za dva tjedna odlaze u Moldaviju na Europsko prvenstvo u latinsko- američkim plesovima. Nastup su izborili kao aktualni državni prvaci, a braniti će boje Hrvatske, kao jedini par iz naše zemlje.