Roko Bengeri

Članovi Kajak kanu kluba Varteks uspješni na Prvenstvu Hrvatske

| 3.9.2017. u 14:34h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na dvodnevnom Otvorenom prvenstvu Hrvatske u kajaku i kanuu na divljim vodama za kadete i juniore, te seniorskom prvenstvu Hrvatske u spust sprintu koje se održalo na desnom drenažnom jarku HE Dubrava.

Nastupilo je 66 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a prvog dana natjecanja održan je spust sprint za kadete i juniore dužini od 350 metara.

U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) kod kadeta naslov državnog prvaka osvojio je Nikola Novosel, Roko Bengeri osvojio je četvrto, Nikola Mavrić peto, David  Šestak  sedmo, a Lovro Kukec 15. mjesto. U ekipnoj vožnji 3xK-1 kadeti posada u sastavu Nikola Novosel, Nikola Mavrić i Roko Bengeri osvojila je drugo mjesto.                                         

U kategoriji kanu jednosjed (C-1) kadeti naslov državnog prvaka osvojio je Roko Bengeri, dok je Nikola Mavrić osvojio drugo mjesto. U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) kod juniorki  naslov državnog prvaka osvojila je Katja BengeriMaja Štimac bila je druga, a Helena Strniščak treća.

U kategoriji kanu jednosjed (C-1) juniorke naslov državnog prvaka osvojila je Katja Bengeri.                                                                      

Drugog dana vožen je slalom za kadete i juniore gdje je u kategoriji kajak jednosjed (K-1) kadeti naslov državnog prvaka osvojio je Roko Bengeri, dok je Nikola Mavrić zauzeo četvro, David  Šestak  osmo, a Nikola Novosel deseto mjesto. U ekipnoj vožnji 3xK-1 kadeti posada u sastavu Roko Bengeri, Nikola Mavrić i David Šestak osvojila je treće mjesto.                                                                                                      

U kategoriji kanu jednosjed (C-1) kadeti  Roko Bengeri osvojio je naslov državnog prvaka, dok je Nikola Mavrić osvojio treće mjesto. U kategoriji juniorki Katja Bengeri osvojila je naslov državnog prvaka u kategoriji kajak (K-1) i kanu (C1) jednosjed, dok je Maja Štimac bila druga, a Helena Strniščak treća u kajaku.

U ekipnoj vožnji 3xC-1 juniori posada u sastavu Roko Bengeri, Nikola Mavrić i Katja Bengeri osvojila je treće mjesto.  

Drugog dana u poslijepodnevnim satima vožen je sprint za seniore. U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) David Rožmarić osvojio je drugo, Damian Kukec treće, Aleksandar Brkušanin 5.,  Dušan Brkušanin 7., Matej Herkov 8., Tibor Malašić 9., Michel Ivić 11. i Roko Bengeri 16. mjesto.

U kategoriji kanu (C-1) Katja Bengeri je bila 2. kod seniorki, a Roko Bengeri 12. kod seniora. U kategoriji kajaka jednosjeda (K-1) kod seniorki naslov državnog prvaka osvojila je Katja BengeriMaja Štimac bila je druga, a Helena Strniščak treća.

U kategoriji kanua dvosjeda C-2 seniori posada u sastavu Damian Kukec i Nikola Novosel zauzela je 4. mjesto.

U ekipnoj vožnji 3xK-1 naslov državnog prvaka osvojila je posada u sastavu David Rožmarić, Damian Kukec i Aleksandar Brkušanin, a Dušan Brkušanin, Michel Ivić i Roko Bengeri osvojili su treće mjesto U ekipnoj vožnji 3xC-1 posada u sastavu Roko Bengeri, Damian Kukec i Katja Bengeri osvojila je treće mjesto.