Članice GK Vindija koje su nastupile na jakom natjecanju u Zagrebu

Članice varaždinske Vindije uspješne na 12. Christmas Cupu u Zagrebu

| 15.12.2017. u 09:22h | Objavljeno u Sport

U Lučkom je održan 12. Christmas Cup u organizaciji KRG Zagreb. Iako je riječ o kraju natjecateljske sezone, organizator uvijek okupi kvalitetne natjecateljke. Uz stalne gošće turnira Ukrajinke, nastupile su i gimnastičarke iz još 7 zemalja: BiH, Crne Gore, Njemačke, Portugala, Slovačke Slovenije i Hrvatske iz čak 26 klubova/reprezentacija.

U dvodnevnom natjecanju ukupno je nastupilo dvjestotinjak natjecateljki u A i B programu od kojih su one  2006. godište i starije nastupale čak dva dana, u subotu u višeboju, a u nedjelju i u finalima.
U A programu Vindiju su predstavljale juniorka Tamara Artić, koja je u višeboju osvojila 2. mjesto u najbrojnijoj i najjačoj kategoriji juniorki 2003./2004. godišta u kojem su među ostalima nastupale reprezentativke Njemačke, koje borave i treniraju u njihovom reprezentativnom centru veći dio godine te se plasirala u sva 4 finala.

Kadetkinja Lara Domislović je u kategoriji djevojaka 2006. godištaosvojila 3. mjesto u višeboju, pri čemu je bila 2. s obručem, 3. s loptom i 7. s vijačom te se plasirala u jedino finale za ovu kategoriju sa čunjevima. Najmlađa natjecateljka Vindije Paulina Tomašković je u kategoriji djevojčica rođenih 2009. godine osvojila 1. mjesto.

Drugog dana, u jutarnjem dijelu natjecanja, nastupile su natjecateljice B programa, a među njima i kadetkinja Vindije Sara Crnčec koja je bila uvjerljivo najbolja u kategoriji 2006. godišta i osvojila 1. mjesto. U kategoriji juniorki 2002-2004. Leona Pretković je u B programu u vježbi s obručem sovojila zlatnu medalju.

U poslijepodnevnom dijelu natjecanja nastupile su najbolje natjecateljke A programa, koje su nastupe u finalima izborile u subotnjem višeboju. Na kraju natjecateljske sezone bio je vidljiv veliki umor kod svih djevojaka no one su vrlo profesionalno odradile svoje nastupe i unatoč greškama uspjele su nastupiti na visokom nivou i osvojiti medalje.

Među njima je bila i Tamara Artić koja je unatoč velikoj greški izborila brončanu medalju u vježbi s obručem, a s ostalim rekvizitima bila je 4. u konkurenciji 8 finalistkinja. U finalu kadetkinja Lara Domislović je, također unatoč dosta grešaka, zahvaljujući težini svojih vježbi uspjela osvojiti brončanu medalju.

Članicama Vindije sada predstoji još nastup na klupskom natjecanju, završnom treningu koji će se održati 22. prosinca u 17 sati, a nakon toga slijedi im kraći odmor i pripreme za iduću sezonu u kojoj će se održati juniorko Europsko prvenstvo za koje je glavna kandidatkinja, prema ovogodišnjim rezultatima, Tamara Artić.

gk_vindija_2___r.jpg