Amanda Mlinarić ove godine ima sjajne rezultate

Članica VSK-a Amanda Mlinarić prvakinja Europe u fieldu

| 27.8.2017. u 16:03h | Objavljeno u Sport

Amanda Mlinarić, članica Varaždinskog streličarskog kluba (VSK) i hrvatska streličarska reprezentativka je na Europskom prvenstvu u fieldu (poljsko streličarstvo), koje se održavalo od 22. do 27. kolovoza u slovenskim Mokricama kod Čateža, uspjela osvojiti svoj prvi naslov europske prvakinje.

Nakon odlično odrađenih kvalifikacija, koje je završila kao prvoplasirana, kroz četvtfinale i polufinale probila se do borbe za europsko zlato. U finalnoj borbi Amanda Mlinarić je pucala protiv Caroline Kack iz Švedske i odnijela uvjerljivu pobjedu sa 6 poena razlike.

Ova sportska godina za Amandu je fantastična. Uz dva svjetska kadetska rekorda, dvije medalje s europskih juniorskih kupova, te vrlo upečatljivog nastupa u Berlinu na svjetskom streličarskom  kupu, gdje je u najjačoj seniorskoj konkurenciji završila kao deveta,  ova pobjeda na europskom field prvenstvu logičan je slijed događaja. Amanda je sad već  stalna članica hrvatske streličarske reprezentacije i za nju streličarska sezona još ni izbliza nije gotova.

Već iduće nedelje očekuje ju finalni turnir Alpe Adria Field kupa, gdje čvrsto drži vodeću poziciju i također joj se smiješi pobjednički pehar i to u seniorskoj konkurenciji. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha Alena Remara na svjetskom field prvenstvu, gdje se vratio sa zlatnom medaljom, ovo Amandino europsko zlato još je jedan dokaz izuzetno dobrog rada u VSK-u, a posebno uloženog truda trenera Cvijetoslava Zormana.

- U samo tri godine naši streličari stigli su do svjetskog zlata, europskog zlata, svjetskih, europskih i državnih rekorda, imamo nekoliko prvaka države u raznim kategorijama i stilovima,klub nam odlično funkcionira, radimo također i s djecom koja će jednog dana , nadamo se, isto postizati odlične rezultate. Kad se vrijedno trenira pod stručnim nadzorom, kad su svi kotačići u klubu posloženi, kad svatko daje svoj doprinos u funkcioniranju kluba, odlični rezultati  moraju doći. Amanda Mlinarić i Alen Remar, vrh su ne samo hrvatskog streličarstva, već i svjetskog. Zalaganje trenera Zormana ne treba ni spominjati, rezultati su dokaz. Ovo ni izbliza nije rezultatski vrhunac članova našeg kluba, još će biti trofeja i pobjeda - izjavio je predsjednik Varaždinskog streličarskog kluba Tomislav Mlinarić nakon osvajanja  europskog  zlata Amande Mlinarić.