Čak 157 natjecatelja iz Slovenije i Hrvatske na 6. izdanju utrke Ravna gora trail 2018.

| 14.8.2018. u 11:44h | Objavljeno u Sport

Obronci Ravne gore i priroda oko jezera Trakošćan ugostili su 157 natjecatelja iz Slovenije i Hrvatske na šestom izdanju utrke Ravna gora trail 2018, koju je organizirao varaždinski klub SRD 315 Sjeverozapad.

Na utrci koja je start i cilj imala ispred Filićevog doma na Ravnoj gori u najtežoj kategoriji pobijedili su Sanjin Vučan i Ivančica Jež, dok su pobjednici kraće utrke Dragan Štakić i Marta Grubić.

Ravna gora trail 2018 je 6.kolo KontinenTrail lige, koja se sastoji od 8 trail utrka u središnjoj Hrvatskoj. Svako kolo sastoji se od po dvije utrke, odnosno dvije dužinske kategorije, duža staza i kraća staza.

“Velika” utrka bila je duga 28 kilometara i ima 1300 metara uspona i isto toliko silaska. Za početnike i rekreativce, kao i sve one koji žele isprobati trail trčanje organizatori su pripremili “malu” utrku koja je bila duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike.

Kod žena na „velikoj“ utrci pobijedila je Ivančica Jež. Drugo mjesto osvojila je Irena Smojver, dok je treća bila Varaždinka Vanja Bojanić. Među muškarcima najbrži je bio Sanjin Vučan, koji je stazu od 28km i 1300 m uspona savladao za 2:35:01. Drugo mjesto pripalo je Srećku Vrčeku iz Varaždina dok je treći bio Marko Rajković.

Najbolja u ženskoj konkurenciji na „maloj“ utrci bila je Marta Grubić. Drugo mjesto osvojila je Eva Ocvirk, dok je treća bila Tamara Moguljak. Za 1:07:33 Dragan Štakić je savladao stazu dužine 13km i 600m uspona te tako osvojio prvo mjesto u muškoj kategoriji „male“ utrke. Drugo mjesto osvojio je Petko Drakulić, dok je treći bio Dado Sobota.