Vindija ima najbolju obranu lige s prosjekom od samo 63,1 primljenog koša po susretu Foto: KK Vindija

Košarkaši Vindije iznenadili Kotoribu u gostima, završili prvenstvo na šestom mjestu

| 17.4.2018. u 14:15h | Objavljeno u Sport

Odigralo se posljednje 22. kolo regularnog dijela prvenstva 4. Lige, a košarkaši Vindije su se oprostili do ove sezone s pobjedom na gostovanju protiv izrazitih favorita i drugoplasirane momčadi prvenstva Kotoribe. Još jednom su slavili na krilima dobre obrane rezultatom 60:53

- Kada utakmicu kontroliraš gotovo 40 minuta, kada primiš od doprvaka lige samo 53 koša, kada imaš izbalansiran napadački sustav unutarnje i vanjske igre (8 trica) i kada igraš discipliniranu košarku, onda moraš biti sretan i ponosan na ekipu bez obzira na rezultat, a ako je još pobjeda onda je to dodana vrijednost - rekao je trener Vindije, Dražen Cesar.

Već od samog početka susreta, varaždinski sastav je krenuo odlično u susret s 18 koševa u prvoj četvrtini, a u obrani su krenuli zonom 1-2-2 na što domaćini nisu imali riješenja. Iskoristili su njihovu zbunjenost i otišli na +8. Domaćin se ipak prilagodio igri Vindije te su preko posta počeli zadavati probleme, a zbog sužene rotacije i svjesno odmaranje igrača u drugoj četvrtini, košarkaši Vindije su pali s energijom i poluvrijeme su završilo s -3 koševa razlike.

- U drugom poluvremenu opet mijenjamo obranu, ali sada koristimo 2-3 zonu, gdje Karlo Kuparić odlično kontrolira post poziciju. U napadu je bio dogovor igranja na leđa nezaustavljivog Marka Kapustića i to na način da smo Kuparića koristili kao lažnu četvorku koja je raširila reket i nije imao tko pomagati što smo obilato iskoristili. Kada su udvajali Kapustića s igračem od Kuparića, onda je on zabijao čak 5 trica, a kada su počeli udvajati sa strane pomoći uključio se Andro Swati s tri zabijene trice - rekao je Cesar.

Najbolji strijelac u redovima Vindije je bio Marko Kapustić s 24 koša, Karlo Kuparić je pridodao 19 koševa, dok je Andro Swati zabio 14. Vindija je prvenstvo završila s 31 bodom te sa 11 pobjeda i devet poraza na šestom mjestu (od 11 ekipa), a ujedno su sezonu završili s najboljom obranom lige koja je u prosjeku primala 63.1 koš po susretu.

Označeno u