Josip Meštrić (drugi s desna) osvojio treće mjesto u kategoriji kadeta Foto: BK Maraton Kreidler

Biciklistički klub Maraton Kreidler do prvog međunarodnog postolja

M.N./Varaždinske vijesti | 11.4.2016. u 19:02h | Objavljeno u Sport

Biciklistički klub Maraton Kreidler Novi Marof je sudjelovao na međunarodnoj utrci u Idriji te ostvario odlične rezultate. Josip Meštrić u kategoriji U-19 (juniori) je po prvi puta stao na međunarodno pobjedničko postolje osvojivši treće mjesto i tako na najljepši mogući način najavio novu biciklističku sezonu.

Da ne bi ostao usamljeni na postolju za to se pobrinuo Stjepan Hunjak u kategoriji U-17 (kadeti) koji je također stao na pobjedničko postolje osvojivši odlično treće mjesto. Timotej Kocen u istoj kategoriji U-17 zauzeo je sedmo mjesto. Laura Horvat u kategoriji djevojaka zauzela je peto mjesto te se i ona našla među nagrađenim biciklisticama. Matija Meštrić u najjačoj Elite kategoriji zauzeo je sedmo mjesto te time potvrdio da se može nakon juniorskog staža nositi i s međunarodnom Elitnom konkurencijom.

-Izuzetno sam zadovoljan kako su biciklisti otvorili sezonu, ali još me više veseli potvrda pravilne odluke biciklističkog kluba da se nastupa na međunarodnim utrkama. Nakon solidnih nastupa u Premanturi kraj Pule i Langenloisa kraj Beča ovaj rezultat je samo potvrda da naši sportaši mogu ostvariti značajniji iskorak u međunarodnim razmjerima - rekao je trener kluba Branimir Štimec.