Biciklistički klub iz Novog Marofa najbolji na utrci Kupa Hrvatske u Vodicama Foto: BK Maraton Kreidler

Biciklistički klub iz Novog Marofa najbolji na utrci Kupa Hrvatske u Vodicama

| 10.5.2017. u 10:36h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Druga utrka za Kup Hrvatske u brdskom biciklizmu održala se u Vodicama u organizaciji BBK Orlov krug. U konkurenciji 29 hrvatskih klubova u ukupnom poretku najbolji je bio BK Maraton Kreidler iz Novog Marofa.

Najviše uspjeha u pojedinačnoj konkurenciji imao je Stjepan Hunjak koji je pobijedio u kategoriji U17, drugi je bio Mirko Budimlić, a Timotej Kocen se baš kao i Laura Horvat plasirao na 4. mjesto. U konkurenciji sport, Ivan Ružman je bio drugi. U konkurenciji juniora, utrka se bodovala za Kup Hrvatske i za Svjetsku seriju gdje je Josip Meštrić zauzeo 3. mjesto iz dvoje natjecatelja iz Francuske, a utrku je pobijedio Natan Patrios. Ovim rezultatom Josip je obranio lanjske bodove te se trenutno nalazi na 49. mjestu na svjetskoj ljestvici i na prvom mjestu poretka u Kupu Hrvatske. Ania Žufić uz probušenu gumu uspjela je doći do drugog mjesta te održati vodeću poziciju u Kupu Hrvatske. S novih 18 UCI bodova napraviti je skok na UCI ljestvici te sad drži 151. mjesto.

Dan poslije Vodica, Žufić pobijedila je Maraton oko Vranskog jezera. Dan prije Vodica, u austrijskom Lassnitzhohe kraj Graza vožena je utrka za Kup Austrije u Pumptracku i XCO-u. U kategoriji U17 Pumptrack, Kocen je zauzeo 7. mjesto, Hunjak 11. mjesto, a Horvat nije završila utrku. U XCO disciplini, Kocen je zauzeo 8. mjesto, Hunjak nije završio radi probušene gume, a Horvat je zauzela 11. mjesto.

ania vransko jezero