Treninge vodi izbornik hrvatske savate reprezentacije Predrag Šimunec Foto: Dražen Novosel

Besplatno treniranje savate boksa za učenike osnovnih i srednjih škola

| 6.3.2019. u 11:51h | Objavljeno u Sport

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici na današnjoj je konferenciji za novinare predstavljen novi sportsko-rekreacijski projekt SPORT4HEALTH ( Sport za zdravlje ).

Uz zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara projekt su predstavili Predrag Šimunec, izbornik hrvatske savate reprezentacije, Denis Mladenović stručni suradnik ZSUGV i profesor TZK Srednje strukovne škole Igor Golubić.

Kako se moglo čuti na predstavljanju projekta riječ je o besplatnom provođenju savate-boks treninga za učenike u svrhu promocije tog atraktivnog sporta i zdravog načina života. Projekt se, za sada, provodi na varaždinskoj Drugoj osnovnoj i Srednjoj strukovnoj školi.

- Grad se uključio u ovaj projekt za kojeg mi je stvarno drago da se njime promovira zdravi način života i drago mi je da se uključuju  naši  klubovi, koji imaju dobre ideje. Uključivanje Grada u projekt u skladu je sa strategijom razvoja Grada Varaždina, a uskoro će se izraditi strategija razvoja sporta za razdoblje od sljedećih pet godina - napomenuo je Avar.

- Četiri su krucijalne stvari ovog projekta. Prva je da se djeca i učenici potiču na bavljenje spoortom, drugo bitno je da se treninzi održavaju u prostorijama škole koju učenici polaze, treće da svakome može biti velika čast i privilegija da može trenirati s izbornikom hrvatske reprezentacije i četvrto je da je program potpuno besplatan za polaznike - naglasio je Mladenović.

- Roditelji ne moraju ništa izdvajati za kupnju opreme potrebne za trening, sve je osigurao klub, a djeca nakon nastave ostaju u školu odrade trening i odlaze kući. Na Drugoj osnovnoj školi, gdje smo počeli s projektom u veljači, imamo sedamnaestero polaznika, a većina su ,njih 70 posto, djevojčice. Cilj je da djeca dođu barem jedno tjedno na trening, a za njih nema opasnosti, ozljeda, divljanja, sve se radi pod stručnim vodstvom. Želimo pokrenuti djecu, da vide da postoje mogućnosti vježbanja na njihovoj školi - rekao je Šimunec.

- Nekada su se djeca sama bavila sportom, a danas ih morate nagradama i na razne druge načine primamiti na sportske terene i zato je ovo sjajna ideja. S obzirom da na školi imamo smjer za zaštitare njima će ovo sigurno dobro doći kao nadogradnja u njihovoj profesiji, ali isto tako dobro će doći i ostalim učenicima, jer je sve više pretilosti, a sve manje motoričkih sposobnosti - napomenuo je Golubić.

ffh5.jpg

 

ffh2.jpg

 

ffh3.jpg