Antun Belošević brončani

| 13.9.2016. u 09:23h | Objavljeno u Sport

U Svetom Martinu na Muri održano je prvenstvo Hrvatske na najdužoj „službenoj“ trkačkoj disciplini – sto kilometara. U sklopu glavne utrke na sto kilometara održane su i utrke na 50 i 25 kilometara.

Trkački klub Marathon 95 imao je predstavnike u svim utrkama, koji su postigli odlične rezultate. Na utrci državnog prvenstva na sto kilometara klub je najviše očekivao od Matije Zadravca, a iskusni 61-godišnji Antun Toni Belošević odlučio je prvi put istrčati ultramaraton od sto kilometara.

Nažalost, Matija je zbog zdravstvenih problema odustao prije polovice utrke, a Toni je iznenadio sve i postigao najveći uspjeh u karijeri osvojivši 3. mjesto i brončanu medalju na državnom prvenstvu s rezultatom 10:26:40.

Na 50 kilometara Marathon 95 ima pobjednicu. Ana Pavčec-Kregar, otrčavši izvrsnu taktičku utrku, s rezultatom 4:42:12 odnijela je pobjedu i pokazala da se u njoj možda krije veliki talent za velike maratone. Na najkraćoj utrci, od 25 kilometara, Renata Korošic stigla je do drugog mjesta završivši utrku u vremenu 2:23:25.